Baldur’s Gate 3-maker niet happig op abonnementen

News
woensdag, 17 januari 2024 om 14:30
baldurs gate 3f1603454349
Er zijn steeds meer manieren om games te spelen, zonder ze te hoeven kopen. Maar gamers zijn nog lang niet overtuigd, zo constateerde Ubisoft onlangs. Swen Vincke, de baas van Baldur’s Gate 3-maker Larian Studios vindt het bovendien essentieel dat je games kunt blijven kopen.
Bij veel media zijn fysieke exemplaren steeds zeldzamer aan het worden door het gemak van streamingdiensten. Maar gamers zijn het “te gewend” om eigenaar te zijn van games, om streaming en andere abonnementen voor games flink te laten groeien, zo meent een topman van Ubisoft. Larian Studios-baas Swen Vincke reageert op die uitspraak via Twitter en is duidelijk niet overtuigd dat zo’n groei van abonnementsdiensten wenselijk is.
Volgens Vincke is het riskant als abonnementen de markt domineren, omdat het dan veel moeilijker wordt om aan goede content te komen. De groep die bepaalt wat op de markt komt is namelijk te klein als alles via streamingdiensten wordt verspreid. Abonnementsdiensten worden gerund op basis van analyse van kosten en opbrengsten, terwijl sommige projecten volgens Vincke een bepaald “idealisme” nodig hebben om groen licht te krijgen.
Het is volgens Vincke al vrij lastig om nu zichtbaar te zijn in een winkel. Als alle stores overgaan op alleen abonnementen, wordt het voor games alleen maar nog moeilijker om ontdekt te worden. Vincke erkent dat abonnementsdiensten voor sommige studio’s kansen bieden, maar wil dat het ecosysteem waarin games gekocht kunnen worden blijft bestaan, anders gaan abonnementsdiensten bepalen welke games er gemaakt worden.

Baldur’s Gate 3 komt niet naar Game Pass

Vincke’s mening over game-abonnementen zal geen grote schok zijn. Eerder liet hij als in klare taal weten dat Baldur’s Gate 3 niet naar Game Pass komt. De reden die hij destijds gaf is dat Baldur’s Gate 3 het aankoopbedrag gewoon waard is, maar het blijkt dus dat hij ook bezwaren heeft tegen abonnementsdiensten in het algemeen.