De beste 4K tv’s in de eerste helft van 2023

Article
dinsdag, 08 augustus 2023 om 14:00
tv 3774381 1920f1589959238
Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen: 4K tv’s. Wil jij er nog een aanschaffen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood: wij hebben de beste 4K tv’s van dit moment voor je op een rijtje gezet.
Het beeld van een 4K is scherper en gedetailleerder. Alle tv’s op ons lijstje hebben ook nog eens een OLED-scherm. Dit betekent levendige kleuren, hoge helderheid en een sterk contrast. Wat betreft beeldkwaliteit zit je dan ook bij ieder van deze tv’s goed.
Bovenaan ons lijstje staan twee tv’s van LG: de LG C2 OLED TV OLED55C21LA en de LC OLED65C24LA. Deze tv’s hebben een slimme a9 Gen5 processor, waardoor je beeld nóg gedetailleerder en kleurrijker wordt. De processor past namelijk de helderheid van je scherm automatisch aan aan het omgevingslicht. Zo kun je je film of serie altijd goed zien, ongeacht hoe fel of donker het in je kamer is.

Bestuur je 4K tv met je handen

De volgende tv op ons lijstje is de Sony Bravia A95 QD-OLED tv. Ook deze tv heeft een slimme processor die niet alleen het beeld maar ook geluid vloeiender en realistischer maakt. De Sony Bravia A95 wordt geleverd met een speciale webcam waarmee je je tv met handgebaren kunt besturen. Bovendien maakt de webcam je tv een stukje duurzamer: wanneer je wegloopt wordt de tv automatisch gedimt.
Een andere goede optie is de Samsung S95B. De omhooggerichte speakers in combinatie met Object Tracking Sound Pro zorgt ervoor dat het geluid ruimtelijk, vol en realistisch klinkt. Bovendien zorgen de speakers aan de zijkant en bovenkant ervoor dat het geluid de actie op het scherm volgt. Zo kun je helemaal opgaan in je film of serie.

Rust voor je ogen

Dag in dag uit tv kijken kan voor vermoeide ogen zorgen. Daar heeft Philips wat op gevonden: Amiblight. Deze techniek verlicht de wand achter je tv in de kleuren van het beeld. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je helemaal in je film of serie wordt getrokken, het zorgt ook voor meer rust voor je ogen.