Baldur’s Gate 3 heeft een bijzondere voorwaarde voor spelers

News
vrijdag, 04 augustus 2023 om 14:30
baldurs gate 3f1603454349
Voordat je aan een game begint moet je vaak de algemene voorwaarden lezen. Niemand doet dat, maar Baldur’s Gate 3 spelers die de voorwaarden hebben aanvaard zonder ze te lezen, hebben iets bijzonders gemist. De game heeft namelijk een voorwaarde die je niet vaak ziet.
Wie beweert nooit te liegen moet nog maar eens goed in de spiegel kijken. Daar staat namelijk iemand die tientallen, misschien wel honderden keren heeft aangevinkt de algemene voorwaarden te hebben gelezen, maar dat nog nooit heeft gedaan. Ergens geven we je geen ongelijk: de voorwaarden lezen is tijdrovend en vaak ook heel saai.
Maar Baldur’s Gate 3 heeft een voorwaarde waar je waarschijnlijk niet op bedacht was. De game verbiedt spelers namelijk om deals te sluiten met andere wezens van een duistere oorsprong, zoals Fey of een Eldritch-wezen. Als je die verleiding toch niet kunt weerstaan, mag Larian (dat met de formulering impliceert zelf een duister wezen te zijn) alle contact met je verbreken.
Dat alles is geschreven in een behoorlijk fantasy-achtige stijl en het is dan ook vrij duidelijk dat de hele clausule een grapje is. In de echte wereld wordt het sowieso moeilijk om een deal te sluiten met een occult wezen. Als het in de game ook verboden is, had Larian er misschien geen duistere wezens in moeten stoppen.

Baldur’s Gate 3 heeft vaker lol met voorwaarden

Dit is overigens niet de eerste keer dat Baldur’s Gate 3 een geintje verwerkt in de algemene voorwaarden. De eis dat je niet met duistere wezens omgaat is nieuw in de huidige versie van de overeenkomst, maar toen de game beschikbaar was in Early Access, was er een voorwaarde die spelers een heuse quest gaf. Je kreeg de opdracht om een lied, gedicht of dans op te nemen waarin je je interesse in de Forgotten Realms moest verheerlijken.