Baby Yoda breekt de tent af bij Google

News
donderdag, 04 mei 2023 om 18:00
baby yodaf1581086514
Grogu, soms beter bekend als Baby Yoda, won de harten van Star Wars-fans door enorm schattig te zijn. Maar trouwe kijkers van The Mandalorian weten dat de groene baby ook het nodige kattenkwaad uithaalt. Nu breekt hij bijvoorbeeld ook de tent af bij Google.
The Mandalorian sloeg in als een bom toen de serie begon in 2019. Dat was grotendeels te danken aan de introductie van Grogu, toen nog alleen bekend als The Child of Baby Yoda. De populariteit van het personage heeft nu ook geleid tot een easter egg op Google, waarbij Grogu wat kattenkwaad uithaalt.
Wie “Grogu” of “Baby Yoda” intypt in de zoekmachine krijgt natuurlijk gewoon zoekresultaten te zien, maar rechtsonder in beeld verschijnt ook een extraatje: Grogu zelf. Wanneer je op hem klikt gebruikt hij de Force om het bovenste resultaat los te maken en op de grond te laten vallen. Dat kun je blijven doen tot ongeveer de hele pagina is afgebroken.

Grogu Google easter egg bestaat al langer

Deze easter egg is er al een tijdje, maar staat door May the 4th weer even onder de aandacht. Variety sprak bijvoorbeeld met Lucas Bullen, de Google-engineer die verantwoordelijk was voor de easter egg. Hij vertelt dat Google er enorm van geniet om dit soort dingetjes toe te voegen aan de zoekmachine. Voor Bullen zelf was Grogu helemaal speciaal omdat hij zelf Star Wars-fan is.
Overigens is deze easter egg geheel uit eigen beweging van Google gemaakt. Lucasfilm heeft er geen opdracht voor gegeven of voor betaald. Wel heeft Google samengewerkt met Disney om te zorgen dat alles aan Grogu helemaal klopt.