5 redenen om naar Avowed uit te kijken

Article
vrijdag, 09 februari 2024 om 15:00
avowed 1b5338d6c0265bad2c39 1024x576f1706259909
Xbox pakt in 2024 uit met tal van grote games, maar de meest opvallende van de stapel is toch wel Avowed. De nieuwe game van Obsidian Entertainment staat voor laat in 2024 gepland en wij kunnen nu al niet wachten. Dit zijn vijf redenen waarom je zeker naar Avowed uit moet kijken.

1. Obsidian Entertainment mist niet

Sommige studio's hebben een bepaalde reputatie. Een reputatie die over de jaren is opgebouwd met puik werk. Obsidian Entertainment is één van de studio's die zo'n soort reputatie heeft weten te vergaren.
Fallout: New Vegas, de Pillars of Eternity-games, The Outer Worlds; stuk voor stuk waren het toptitels met een AAA-uitstraling waar spelers tientallen uren mee zoet waren. Maar ook met kleinere games als Grounded en Pentiment heeft Obsidian laten zien dat het een ontwikkelaar is waarin je je vertrouwen kunt plaatsen.

2. Outer Worlds-ontwerp

Mocht je The Outer Worlds gespeeld hebben, weet je vrijwel direct waar de titel naar refereert. The Outer Worlds had namelijk een vrij herkenbaar ontwerp met hoe het speelveld klaar werd gelegd. Er waren tal van hub-werelden die stuk voor stuk te verkennen waren.
Op die manier schotelde de game diverse gebieden voor, allemaal gevuld met grote side quests en interessante locaties om te bezoeken. Het is die aantrekkelijke content die Avowed ook moet gaan krijgen en dus kiest Obsidian Entertainment voor een vergelijkbare structuur met haar nieuwe titel.

3. De wereld van Pillars of Eternity

Dat Obisidian dezelfde structuur pakt van The Outer Worlds is niet erg, want de spelwereld is compleet anders. Avowed speelt zich af in de wereld van Pillars of Eternity. Je belandt daardoor in de kleurrijke fantasiewereld van The Living Lands, waar zwaardvechten en magie hand in hand gaan.
De Pillars of Eternity-games worden al tijden geroemd om hun rijke wereld en verhaalvertelling. De eerste game in de Pillars of Eterenity-reeks zich afspeelt in Eora, een gebied in de Northern Reach. Avowed speelt zich af in The Living Lands, een eiland dat nog niet door de machtige facties van Eora is gekoloniseerd. Op die manier zijn er connecties, maar zit je niet op exact dezelfde plek.
2023 05 25 avowed fechaf1686560217

4. Zwaarden, magie en geweren

Skyrim-achtige gameplay is dan al snel waaraan je kunt denken, maar dat is niet helemaal het geval. Qua schaal is Skyrim namelijk veel groter wegens haar open-world. De vergelijking klopt meer als je kijkt naar het vechtsysteem.
Zo kun je per hand een ander wapen gebruiken. Wil jij spreuken schieten met je linkerhand en een zwaard vasthouden in je andere hand? Dat kan prima, al zijn er ook opties met tweehandige wapens. Daarnaast heeft Avowed een aantal schietijzers, dus kan je met pistolen je vijanden van kant maken.

5. Keuzes maken

Eén ding staat centraal in de RPG's van Obsidian en dat is dat je keuzes moet maken. Of het nu gaat om het grote verhaal of de kleinere zijmissies met personages die je wellicht nooit meer tegenkomt; je zal moeten kiezen.
Het is één van de aspecten die de RPG's van Obsidian Entertainment doen stralen, want de ontwikkelaar weet elke keer weer in te spelen op je gevoel. Daardoor twijfel je over de keuzes die voorgelegd worden, want vaak is er voor elke partij binnen een quest wel een argument te maken dat ze het bij het juiste eind hebben. Het draait vaak om hoe je naar een bepaalde situatie kijkt.
Avowed leent zich met haar setting prima om tientallen verhalen voor te schotelen, waarbij je twijfelt over welke kant je kiest. Help je in The Outer Worlds bijvoorbeeld een moeder die denkt dat haar zoon vermist is of sluit je je aan bij de zoon die stelt dat hij juist ontsnapt is uit zijn ouderlijk huis omdat zijn moeder te controlerend was over zijn leven? Het is ook juist vanwege elementen als deze dat de ontwikkelaar kiest voor een wat kleinere schaal van haar spelwereld.
"We willen meer compacte verhalen vertellen die de speler kan ervaren met verschillende kompanen", zei Obsidian CEO Feargus Urquhart tegen PCGamer. Nu al durven we te stellen dat het die verhalen zijn die het meest memorabel van de hele game moeten worden.
Avowed moet ergens in 2024 uitkomen op de Xbox Series X/S en PC. De game komt vanaf dag 1 naar Game Pass. Kijk jij uit naar Avowed? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Populair Nieuws