Verstappen is tevreden met tweede plaats: "Weer veel geleerd"

News
maandag, 01 mei 2023 om 10:00
max verstappen gp azerbeidzjan 2023f1682926953
Veel mensen hadden voor de GP van Azerbeidzjan Verstappen als winnaar ingevuld. Maar de Nederlander moest genoegen nemen met de tweede plaats en is daar achteraf tevreden mee.
Fans moesten er lang op wachten, maar afgelopen weekend was het eindelijk weer tijd voor de Formule 1. Het was bovendien een sprintweekend, met een nieuw format. In de sprintrace kreeg Max Verstappen al snel te maken met veel schade aan zijn auto, waardoor hij niet verder kwam dan de derde plaats.
De Grand Prix op zondag kon hij alleen beginnen met een gerepareerde auto en de vooruitzichten waren goed voor de Nederlander. De wereldkampioen nam snel de leiding over, maar had pech met de safety car, waardoor hij de rest van de race in de achtervolging op Sergio Perez moest. Toch is Verstappen niet heel ontevreden met zijn race, zo laat hij weten aan de aanwezige pers, waaronder GPblog.com.

“De safety car was ongelukkig. Ik probeerde binnen DRS-afstand te komen, maar daardoor raakten de banden oververhit. Ik probeerde wat met de auto te spelen en de laatste tien ronden gingen wel beter, maar dat is iets te laat. We hebben weer veel geleerd vandaag en het is voor het team een goed resultaat.”

Oog op de wereldtitel

De reden dat Verstappen niet zo heel ontevreden is met het resultaat, komt doordat hij weet dat het seizoen nog lang duurt. De focus voor de Nederlander ligt op de lange termijn, om elk raceweekend belangrijke punten te scoren - en natuurlijk niet te verliezen door crashes.
Momenteel staat Verstappen nog eerste in het klassement, maar door de twee overwinningen van Perez dit weekend is de Mexicaan wel zijn teamgenoot genaderd. Verstappen staat momenteel op 93 punten en Perez op 87.