Avatar: Frontiers of Pandora kan ook de films beïnvloeden

News
woensdag, 29 november 2023 om 13:30
avatar frontiers of pandora headerf1698320113
De game Avatar: Frontiers of Pandora ligt binnenkort in de winkel. Het is al langer bekend dat hij canon is in de wereld van de films, maar dat wil niet altijd zeggen dat je daar iets van kunt merken als je de fims vervolgens kijkt. Maar het is niet uitgesloten dat elementen uit Frontiers of Pandora uiteindelijk op het witte doek te zien zullen zijn.
Het duurt nog een tijdje voor er weer een Avatar-film in de bioscoop draait. Avatar 3 wordt niet eerder dan 2025 verwacht. Maar liefhebbers van deze wereld kunnen al veel eerder weer iets beleven op Pandora, dankzij een nieuwe game van Ubisoft.
Die nieuwe game is volgens creative director Magnus Jansén absoluut niet minder canon dan wat er in de films te zien is. Wie de game speelt kan bovendien ook verwachten om uiteindelijk in de bioscoop elementen terug te zien die oorspronkelijk voor de game zijn gemaakt. Voor een Avatar-tentoonstelling is al eens een wezen gebruikt dat ontwikkeld was voor de game, maar dat kan nog veel verder gaan.
Filmproducent Jon Landau vertelt IGN dat bijvoorbeeld de Na’vi clans die bedacht zijn voor Frontiers of Pandora terug zouden kunnen komen in toekomstige films. Ook sluit hij niet uit dat er omgevingen uit de game gebruikt worden in één van de latere Avatar-films.

Avatar 3 al te vinden in Frontiers of Pandora

Het omgekeerde is ook waar: in Frontiers of Pandora zijn elementen te vinden die belangrijk worden in Avatar 3. Wat voor elementen dat zijn is nog niet helemaal duidelijk, maar volgens vice-president van franchise development Joshua Izzo zullen veel fans na het zien van Avatar 3 weer in Frontiers of Pandora willen duiken om het één en ander te herontdekken.

Populair Nieuws