Astro's Playroom ontwikkelaar werkt aan 'meest ambitieuze game tot nu toe'

News
maandag, 02 augustus 2021 om 16:00
astros playroom ps5f1603984110
Iedereen die een PlayStation 5 in huis heeft staan is eigenaar van een Team Asobi-game. De ontwikkelaar heeft namelijk de gratis PS5 game Astro’s Playroom gemaakt en werkt nu aan haar ‘meest ambitieuze game tot nu toe’.
Voor een gratis game die bij de PlayStation 5 komt, is Astro’s Playroom van hoge kwaliteit. De titel is namelijk geen simpele tech demo dat alle functies en mogelijkheden van de next-gen console en de DualSense controller laat zien, maar is ook daadwerkelijk een heel vermakelijk avontuur. Ontwikkelaar Team Asobi heeft er dan ook veel complimenten voor ontvangen en dat wordt ook beloond door Sony. Het team was eerst onderdeel van Japan Studio, maar is na de sluiting in juni opgenomen als onafhankelijk team binnen Sony’s Worldwide Studios zelf.
De ontwikkelaar heeft haar website nu ook een volledige make-over gegeven, waarbij er ook interessante nieuwe informatie te vinden is. Zo valt er op de About Us-pagina te lezen dat Team Asobi een nieuwe en dynamische studio in Tokyo is, dat momenteel werkt aan ‘haar meest ambitieuze game tot nu toe’.

Wat voor game is Team Asobi’s nieuwe project?

De ontwikkelaar van Astro’s Playroom geeft voor de rest nog niet veel informatie over de nieuwe game waar het aan werkt. Wel gaat het waarschijnlijk om een 3D actie-game. Vorige week heeft de studio namelijk een vacature geplaatst op haar LinkedIn-pagina voor een Game Designer. Volgens de vacature zal de kandidaat aan de slag gaan met verschillende driedimensionale levels voor een actie-game.
Waarschijnlijk zal Astro Bot, de protagonist in Astro’s Playroom, ook weer gaan verschijnen in de nieuwe titel. In alle games van Team Asobi is het koddige robotje namelijk voorgekomen.