Test met goedkoper YouTube Premium abonnement van start in Nederland

News
maandag, 02 augustus 2021 om 16:30
youtube 1684601 1280f1598448200
YouTube heeft al een paar jaar een Premium abonnement. De dienst is nog niet heel succesvol en dus test Google nu met een goedkoper YouTube Premium abonnement, onder andere in Nederland.
Abonnementen voor streamingdiensten worden steeds populairder. Denk bijvoorbeeld aan Netflix en Disney+, maar ook muziekdiensten als Spotify. YouTube wil daar duidelijk een graantje van meepikken en is in 2015 dan ook gekomen met YouTube Premium - destijds nog YouTube Red - waarmee gebruikers alle video’s op de dienst kunnen kijken zonder advertenties en andere premium functies.
De dienst is tot nu toe alleen niet zo’n groot succes, met name in vergelijking met andere soortgelijke abonnementen. YouTube is daarom nu een test begonnen om de populariteit te vergroten, dat meldt The Verge. In plaats van YouTube Premium, dat 11,99 euro per maand kost, kunnen gebruikers nu een abonnement nemen op YouTube Premium Lite, dat slechts 6,99 euro per maand kost.

YouTube Premium met minder functies

Net zoals de duurdere abonnementsdienst zorgt Premium Lite ervoor dat abonnees video’s op YouTube kunnen kijken, zonder gestoord te worden door advertenties. Of je nu kijkt op de mobiele app, in een browser of op een smart TV. De andere functies van YouTube Premium, zoals het downloaden van video’s en video’s op de achtergrond laten draaien, zitten alleen niet in Premium Lite.
De test met de nieuwe abonnementsvorm is nu gestart in Nederland en een aantal andere Noord-Europese landen. Een woordvoerder van Google heeft aan NU.nl gemeld dat niet iedereen in de deelnemende landen toegang heeft tot de test. Of de toegang in de nabije toekomst wordt uitgebreid is niet bekend.