Astral Chain IP nu volledig van Nintendo

News
woensdag, 03 februari 2021 om 16:00
astral chain review een geslaagde platinumgames cocktail embargo nu om 15 00 153981f1610374396
Oplettende fans van Astral Chain hebben opgemerkt dat er iets was veranderd in de copyright notitie van de action-adventure game voor de Nintendo Switch. Platinum Games bevestigt dat de IP nu volledig in handen is van Nintendo.
Wat het bemachtigen van Astral Chain door Nintendo betekent voor de toekomst van de IP is nog niet bekend, maar het is niet onlogisch om aan te nemen dat Nintendo overweegt op termijn een vervolg uit te brengen. De overname komt wel als een kleine verrassing omdat Platinum Games in een interview februari vorig jaar nog aangaf dat ze een remaster van Astral Chain op meerdere platforms niet uitsloot.
In 2019 gaf Takahisa Taura, regisseur van Astral Chain, ook nog aan dat hij best graag een vervolg zou willen maken. Nou is die mogelijkheid niet volledig uitgesloten, maar het lijkt erop dat als Nintendo dat niet wil, dat het ook niet gaat gebeuren. Nintendo kan Platinum Games natuurlijk nog wel inhuren voor het maken van een vervolg, maar Platinum Games heeft er zelf verder geen inspraak meer in.
platinumgames special de inspiratiebronnen van astral chain 154023 1

Razend succesvol

Astral Chain is niet alleen een hele goede game, het is ook nog eens de best verkopende eigen IP van Platinum Games. De game is namelijk meer dan een miljoen keer over de toonbank geschoven naar enthousiaste gamers op de Nintendo Switch. Nou wil je misschien benoemen dat Bayonetta 2 of Metal Gear Rising: Revengeance bij de studio vandaan komen. Dat klopt ook, maar dat waren geen eigen IP's van Platinum Games.
Dat Nintendo de volledige zeggenschap over de IP wil hebben is niet heel gek, want het voegt alleen maar een extra sterke game toe aan hun indrukwekkende exclusives. Wie weet komt Nintendo later dit jaar wel met de aankondiging van een vervolg op Astral Chain in combinatie met de Switch Pro. We zullen het allemaal even af moeten wachten.