Misdragingen Jean-Claude van Damme op set Friends

News
woensdag, 03 februari 2021 om 15:30
friendsf1622197197
De bekende Belgische actiester Jean-Claude van Damme speelde in 1996 een rol in een aflevering van Friends. De regisseur van die aflevering laat nu weten dat hij zich niet altijd even netjes wist te gedragen.
In 1996 was Friends al een grote serie op TV, maar nog niet het gigantische fenomeen dat het nu is. Dat Jean-Claude van Damme destijds dus wou verschijnen in een aflevering van de populaire serie was een eer voor de makers. In de aflevering "The One After The Superbowl: Part 2" vervult Jean-Claude van Damme de rol van hemzelf. Hij is in de stad om een film op te nemen, waar Rachel en Monica vervolgens vechten om zijn aandacht.
De regisseur van de aflevering Michael Lembeck laat nu weten dat het er niet altijd even fijn aan toe ging op de set en dat lag voornamelijk aan het gedrag van Jean-Claude van Damme. De aflevering bevatte oorspronkelijk twee zoenscènes die er later uitgehaald zijn. Zowel Jennifer Aniston als Courteney Cox kwamen tijdens het opnemen van de scènes vragen aan Lembeck of hij alsjeblieft tegen Jean-Claude van Damme kon zeggen dat de beroemde actiester geen tong moest gebruiken tijdens het zoenen.
friendsf1635147907

Intimiteitscoaching

Waarom het verhaal over Jean-Claude van Damme nu pas naar buiten komt heeft waarschijnlijk te maken met zijn status als superster in de jaren '90. Misdragingen zoals dit worden eigenlijk pas de laatste paar jaren aangekaart sinds de #MeToo-beweging. Sindsdien zijn er ook steeds vaker intimiteitscoaches te vinden op de verschillende sets in Hollywood om dit soort misdragingen te vermijden.
Aniston en Cox hebben zelf nog niet gereageerd op het verhaal, dus het zou nog best goed kunnen dat Lembeck overdrijft of het zich verkeerd herinnert. Ook Jean-Claude van Damme heeft er nog niks over gezegd en het is eigenlijk ook niet de verwachting dat hij een reactie gaat geven. Wie weet krijgen we meer over deze situatie te horen in de reunië van de Friends-cast die nog moet komen. Jean-Claude van Damme was overigens niet de enige superster die ooit in Friends is verschenen, de serie heeft een rijke historie van cameo's.

Populair Nieuws