‘Verwijderde cutscene zet Assassin's Creed op zijn kop’

News
dinsdag, 17 oktober 2023 om 13:00
assassins creed miragef1662103517
Assassin’s Creed Mirage is een wat kleinere game vergeleken met andere recente games in de reeks. Maar het lijkt mogelijk dat de game juist een enorme invloed heeft, of had moeten hebben. Een verwijderde scène gooit het verhaal van de franchise helemaal op zijn kop.
Let op: dit bericht bevat mogelijke spoilers voor toekomstige Assassin’s Creed-games!
Assassin’s Creed Mirage is nu iets meer dan een week uit en dat zal voor veel fans al genoeg tijd geweest zijn om de game uit te spelen. In tegenstelling tot zijn meest directe voorgangers is Mirage namelijk maar 20 tot 30 uur lang. Na de credits zullen spelers niet veel bijzonders hebben gezien, maar nu wordt beweerd dat dat ooit anders was.
Een dataminer genaamd Sliderv2 heeft namelijk een video gepost die een verwijderde post-credits scène zou zijn. Daarin is een radiotoren te zien in de woestijn en zijn de stemmen te horen van twee Animus Operators. Zij bespreken op een gegeven moment William Miles, de leider van de Assassin’s in de 21ste eeuw.
Maar het blijkt dat Miles voor deze Animus Operators geen tijdgenoot is. Ze beschrijven hem als één van de laatste Assassin Mentors voor de “Great Shift”. Vervolgens onthult hun gesprek dat de “Great Shift” plaatsvond in de 21ste eeuw, die voor deze Animus Operators “eeuwenoude geschiedenis” is.

Assassin’s Creed verhaal voor altijd veranderd door Mirage?

Als deze beelden echt zijn (wat Ubisoft vooralsnog niet heeft bevestigd), is het verhaal van de franchise daarmee mogelijk voorgoed veranderd. Er was altijd een deel dat zich in het heden afspeelde, maar dat leek al een tijdje niet meer echt ergens heen te gaan. Wellicht introduceren Infinity en de bijbehorende games een heel nieuwe richting van het verhaal rondom de Animus.