Assassin's Creed Valhalla cross saves kampen met problemen

News
maandag, 23 november 2020 om 9:45
valhalla5f1704711956
Naast dat de PS5 last heeft van wat kinderziektes kunnen we het nu ook hebben over Assassin's Creed Valhalla. Meerdere bronnen melden namelijk dat Assassin's Creed Valhalla kampt met problemen als het gaat om cross saves. Deze problemen zorgen ervoor dat Trophies en Achievements niet worden overgenomen naar een andere console. Zo worden de Trophies op PlayStation niet meegenomen naar de Xbox en vice versa.

Assassin's Creed Valhalla cross saves zijn de moeite niet waard

Een medewerker van Gamespot kwam achter een bug bij de Assassin's Creed cross saves. Hier worden trofeeën niet meegenomen tussen de Xbox Series X en PlayStation 5. Dit is natuurlijk wel de bedoeling, aangezien cross saves dit mogelijk zouden moeten maken, ook voor trofeeën en achievements. Deze bug gaat nog verder dan alleen dit probleem. Als je namelijk gebruik maakt van Assassin's Creed Valhalla cross saves, kun je ervoor zorgen dat het hele trofeeënsysteem gewoonweg niet meer werkt.
Een van de enige opties om dit op te lossen wordt beschreven op Twitter. Helaas zorgt dit voor weer extra veel werk en moeite, waarna je een halfbakken oplossing voorgeschoteld krijgt:
  • Verwijder je account van Ubisoft Connect (Hiermee verlies je ook eventuele pre-order bonussen);
  • Verwijder je save games;
  • Speel offline (Je moet verbonden zijn met Ubisoft Connect als je online speelt).
Dit is natuurlijk niet de bedoeling en we hopen daarom dat Ubisoft snel met een oplossing komt.
valhalla2f1605434928

Assassin's Creed Valhalla heeft meer problemen

Het bovenstaande probleem is niet het enige waar Assassin's Creed Valhalla mee kampt. Zo zijn er meer problemen met trofeeën, zoals het niet ontgrendelen van deze beloningen of het gewoonweg niet tonen hiervan. De titel is pas net uit, dus laten we hopen dat hier snel een oplossing voor komt.
Als we deze problemen even apart zetten zien we wel het bestverkopende Assassin's Creed deel ooit. Benieuwd naar wat wij van de game vinden? Lees hier onze review van Assassin's Creed Valhalla.