Assassin’s Creed Mirage bevat eerbetoon aan een kat

News
maandag, 09 oktober 2023 om 11:30
assassins creed miragef1662103517
Het afgelopen weekend konden Assassin’s Creed-fans massaal aan de slag met een nieuwe game. Het duurt dan meestal niet lang voor er allerlei leuke easter eggs gevonden worden. Er is bijvoorbeeld een opmerkelijke kat gevonden, die een eerbetoon blijkt te zijn.
Soms lijken katten erg op elkaar, maar kleine details in de tekening van de vacht kunnen het beestje juist weer erg karakteristiek maken. Het is dan ook geen wonder dat Assassin’s Creed Mirage-spelers meteen opmerkten dat één van de katten in de game een bijzondere tekening had. De witte haren rondom zijn neus leken sterk op het Assassin’s Creed-logo.
Dat blijkt een bewuste actie te zijn van Ubisoft en bovendien één die ook nog eens een eerbetoon is aan een echte kat. Catassin, zoals de kat door veel fans genoemd wordt, is gebaseerd op een kat die daadwerkelijk het Assassin’s Creed-logo op zijn neus had. De eigenaar verzocht via Facebook dat de kat in de game gestopt werd en dat is niet op dovemansoren gevallen.

Waarom zit Catassin in Assassin’s Creed Mirage?

Dat Ubisoft op het verzoek is ingegaan heeft mogelijk ook te maken met het begeleidende bericht. De kat was namelijk het huisdier van een goede vriend van degene die vroeg of het dier in de game gestopt kon worden. De echte ‘Catassin’ was pas overleden en is nu vereeuwigd in Assassin’s Creed.
Assassin’s Creed Mirage is pas uit en wordt door veel spelers aardig gewaardeerd. De focus van de nieuwe game ligt weer als vanouds op stealth en de game lijkt meer op eerdere titels uit de reeks dan op de recente open world RPG’s. In onze review verdiende de game een nette 8.