Ajax en Steijn nog niet uit elkaar

News
maandag, 09 oktober 2023 om 12:00
Maurice Steijn blijft ondanks de tegenvallende resultaten voorlopig de trainer van Ajax. Zelfs na een teleurstellende thuisnederlaag tegen AZ en een dramatische plek in de Eredivisie (16) lijkt de clubleiding niet bereid om direct actie te ondernemen.
Het Algemeen Dagblad meldt dat de clubleiding Steijn na de verliespartij tegen AZ en de dreigende degradatie niet langer als de ideale man voor de job beschouwt, maar desondanks besloten heeft hem nog wat tijd te geven.
Het lijkt erop dat ondanks de zware kritiek en de slechte prestaties, Steijn nog steeds aan het roer blijft. Het Algemeen Dagblad geeft aan dat de signalen uit de club niet wijzen op een onmiddellijke trainerswissel, zelfs na het bereiken van een historisch dieptepunt met een zestiende plaats in de competitie.

Wie wordt de volgende?

Hoewel er achter de schermen wordt nagedacht over mogelijke vervangers voor Steijn, is er nog geen geschikte kandidaat naar voren gekomen. Het lijkt erop dat Ajax op zoek is naar een logische en breed gedragen opvolger. Er wordt zelfs gesuggereerd om de nog ongediplomeerde assistent Hedwiges Maduro te bevorderen, mits hij wordt bijgestaan door een ervaren kracht. Echter, Ajax wil voorkomen dat de aspiraties van een clubicoon zoals Maduro schade oplopen, vergelijkbaar met wat John Heitinga eerder overkwam.
Voorlopig lijkt Maurice Steijn dus stevig verankerd te blijven als hoofdtrainer van Ajax. Steijn heeft ook zelf aangegeven niet van plan te zijn om op te stappen, en zijn verlangen naar financiële onafhankelijkheid speelt hierin een belangrijke rol. De situatie bij Ajax blijft echter onder de loep liggen, en de clubleiding zal ongetwijfeld blijven evalueren of Steijn in staat is de prestaties van het team te verbeteren en mogelijk nu zelfs degradatie te voorkomen. Bij deze eindstand (16) zou Ajax daadwerkelijk degradatie play-offs moeten spelen. Maar met nog 2 wedstrijden minder dan de rest zal Ajax naar alle waarschijnlijkheid over een week of twee stijgen naar plek 10.

Populair Nieuws

Laatste Reacties