Jade Raymond PS5-game mogelijk online-service titel

News
donderdag, 22 juli 2021 om 10:00
dualsense ps5 1f1603819672
Eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat Jade Raymond een nieuwe studio heeft opgericht en de handen ineen slaat met PlayStation voor een nieuwe game. Nu blijkt dat het mogelijk een online-service game betreft. Dit meldt het Italiaanse Multiplayer.It.
De Italiaanse site zegt de informatie te hebben verkregen van recruiters die talent voor Haven Entertainment Studio. Veel meer informatie rondom het project is er alleen nog niet. Wel zou de keuze niet geheel onverwachts zijn.
Het games-as-a-service-genre neemt de laatste jaren in populariteit namelijk alleen maar toe. GaaS-games worden gezien als een goede manier om spelers lange tijd te boeien, terwijl de mogelijkheid om constant geld te verdienen via in-game aankopen ook goed werkt. Het meest recente voorbeeld komt uit de stal van Konami, want PES gaat binnenkort free-to-play.
stadiaf1635334003

Jade Raymond is een gevestigde naam

Dat Sony op zoek is naar haar eigen Fortnite ligt dan eigenlijk ook wel voor de hand en nu lijkt het Raymonds nieuwe Haven Entertainment Studio te zijn die met zo'n soort titel aan de slag gaat. Raymond is dan ook geen vreemde in de game-industrie. Eerder werkte ze al bij Ubisoft aan onder andere de Assassin's Creed-, Watch Dogs- en Splinter Cell-franchises. Vervolgens ging ze bij EA aan de slag om EA Motive te leiden, waarna ze ook bij Google Stadia nog even aan de slag ging.
Een naam heeft de nieuwe game nog niet en ook een releasedatum is nog niet bekend. Gezien de studio pas net bestaat, lijkt het ook nog wel even te duren voor we iets over de game horen.