‘Apple wilde iPad laten concurreren met Chromebook’

News
maandag, 24 oktober 2022 om 14:30
De nieuwe iPads die vorige week werden onthuld waren opvallend duur. Zelfs het zogenaamde instapmodel is flink in prijs gestegen. Maar als we Mark Gurman van Bloomberg mogen geloven was het niet altijd Apple’s bedoeling om zich zo duur in de markt te zetten.
Als je de nieuwe iPad wil hebben moet je zeker 589 euro neertellen. Tel daar een Magic Keyboard Folio bij op, voor velen een essentiële accessoire bij een iPad, en je zit al tegen de duizend euro. Voor een zogenaamd instapmodel is dat toch een behoorlijke prijs.
Maar naar verluidt overwoog Apple juist om met een goedkope iPad te komen, met een behuizing van plastic. Die was dan gebundeld met een toetsenbord dat eveneens van plastic was, voor een totaalbedrag van 500 euro. Apple zou het idee hebben laten varen, al is het niet duidelijk waarom.
Mark Gurman geeft in zijn wekelijkse nieuwsbrief voor Bloomberg aan dat Apple hiermee waarschijnlijk hoopte te concurreren met Chromebooks. Deze goedkope laptops zijn enorm populair in het onderwijs. Een goedkope plastic iPad had het prijsverschil met Chromebooks mogelijk genoeg kunnen verkleinen om een iPad weer populair te maken bij studenten.

Veel dure producten van Apple

Opvallend is dat Apple dit jaar in al haar productlijnen goedkope opties heeft laten verdwijnen. De iPhone 14 line-up was bijvoorbeeld ook al opvallend duur, omdat de goedkoopste al boven de 1000 euro uitkomt. Dit terwijl de standaard iPhone 14 nauwelijks interessant is te noemen als je een iPhone 13 hebt.