‘Nieuwe Mac Pro wordt ongekend krachtig’

News
maandag, 24 oktober 2022 om 10:00
nieuwe apple mac pro moet in 2019 uitkomen 129422
Het is alweer een tijdje geleden dat de Mac Pro voor het laatst een nieuw model heeft gekregen. Er zijn dan ook veel vermoedens dat deze versie van de Mac binnenkort vernieuwd wordt. Volgens Mark Gurman van Bloomberg gaat dat bovendien gepaard met een zeer krachtige chip.
De nieuwe Mac Pro zal volgens Mark Gurman chip-opties bieden die twee tot vier keer zo krachtig zijn als bestaande chips. In Macs gebruikt Apple momenteel M2-chips en naar verluid komt er binnenkort ook een M2 Max chip. Volgens Gurman komt apple tegen de tijd dat het tijd is voor de nieuwe Mac Pro met twee nóg sterkere varianten van deze chip.
De M2 chip heeft 8 CPU cores en de M2 Max heeft er naar verluid 12. Gurman beweert dat de twee nieuwe chips, die hij M2 Ultra en M2 Extreme noemt, respectievelijk 24 en 48 cores hebben. Ook het aantal GPU cores liegt er niet om, met 76 voor de Ultra en 152 voor de Extreme.
Deze chips zijn nog niet aangekondigd door Apple, maar het lijkt niet onwaarschijnlijk dat het bedrijf flink uitpakt voor de Mac Pro. De krachtigste computer van het bedrijf moet natuurlijk ook de krachtigste chips hebben. Naar verwachting komt de nieuwe Mac Pro pas ergens volgend jaar uit.

Nieuwe M2 chips voor Mac Pro de enige grote upgrade van Apple?

Dat met potentieel zulke krachtige chips valt de de nieuwe Mac Pro een beetje uit de toon vergeleken met andere recente hardware van Apple. De iPhone 14 en 14 Plus gebruiken bijvoorbeeld dezelfde chip die ook in de iPhone 13 te vinden was. Ook de nieuwe iPads voor 2022 krijgen een flinke prijsverhoging voor ogenschijnlijk weinig verbetering.

Populair Nieuws