Razer komt met mondkapje met microfoon en RGB verlichting

News
maandag, 29 maart 2021 om 10:30
project hazelf1641458142
Door de wereldwijde pandemie zijn mondkapjes ineens booming business geworden. Het technologische bedrijf Razer wil daar nu op inspelen door een futuristisch mondkapje met microfoon en RGB verlichting op de markt te brengen.
Sinds de uitbraak van het coronavirus is Razer druk bezig geweest om de wereld te helpen in de strijd tegen het virus. Toen er plotseling een tekort was aan mondkapjes in april vorig jaar, heeft Razer een gedeelte van haar fabrieken beschikbaar gesteld om daar nieuwe exemplaren te produceren voor gezondheidsorganisaties. Ook heeft het bedrijf ‘Stay Home and Game On’ posters verkocht en de winst daarvan gedoneerd in de strijd tegen COVID-19.
Razer gaat nu alleen een stapje verder in de vorm van Project Hazel. Het project betreft een hi-tech mondkapje waarbij je de mond van de drager gewoon kan zien. Daarnaast zit er ook een microfoon ingebouwd en twee speakers, waardoor je makkelijker kan communiceren. Met de normale mondkapjes is dat af en toe een probleem. Om alles veilig te houden zit er een actieve luchtfilter in, die even effectief is als een N95 medisch mondmasker. En het is natuurlijk geen Razer product zonder RGB verlichting!

Van concept naar daadwerkelijk mondkapje

Project Hazel was initieel niet meer dan een concept, om te kijken wat er mogelijk was met een mondkapje. Aan Yahoo Finance legt Razer CEO Min-Liang Tan uit hoe het idee uiteindelijk toch een daadwerkelijk product is geworden.
Het mondkapje van Razer lijkt alleen een beetje te laat te komen, met het oog op de vaccinaties die nu wereldwijd worden uitgerold. Het bedrijf wil het futuristische mondmasker, dat voor brildragers bovendien ook het ‘mist-effect’ moet verhelpen, namelijk ook relevant houden voor na de vaccinaties. Wanneer het product precies op de markt zal verschijnen is nog niet bekend.

Populair Nieuws