Hamilton maakt opvallende claim: "Ik heb dat ontworpen!"

News
dinsdag, 18 oktober 2022 om 14:30
lewis hamilton gp singapore 2022f1665057356
Lewis Hamilton heeft een onuitwisbare indruk gemaakt op de Formule 1, door maar liefst zeven titels op zijn naam te zetten. Maar de Brit claimt nu ook op een andere manier zijn stempel op de sport te hebben gedrukt.
In tegenstelling tot andere ‘individuele’ sporten als tennis of schaatsen, hebben Formule 1-coureurs slechts gedeeltelijk invloed op het feit of ze wel of geen wereldkampioen kunnen worden. Je bent immers afhankelijk van je team, wat ook dit seizoen weer duidelijk naar voren is gekomen. Max Verstappen was niet alleen het beste, ook de auto en het team waren dodelijk efficiënt en consistent.
De auto’s in de koningsklasse van de motorsport zijn dan ook technologische parels, die elk jaar door honderden ingenieurs worden ontworpen en in elkaar worden gezet. Maar niet alleen door ingenieus, zo claimt Lewis Hamilton in een interview met CNA Luxury.

“Wat veel mensen niet weten is dat ik het stuurwiel opnieuw heb ontworpen toen ik bij McLaren zat. En toen ik bij Mercedes kwam, heb ik hetzelfde gedaan, en de andere teams hebben het stuur gekopieerd. Ik had er een copyright op moeten nemen. Dit is iets waar ik echt trots op ben.”

Hamilton de ontwerper

Het stuurwiel waar Hamilton op doelt zijn de versies die je nu in elke cockpit aantreft: een rechthoekig stuurwiel waar de handvaten aan de bovenkant eruit komen en niet aansluiten op de onderkant. Voorheen waren sturen in de Formule 1 rond, net zoals in een normale auto.
Het stuur is overigens niet het enige waar Hamilton aan heeft gewerkt als het aankomt op zijn F1-bolide. De zevenvoudig wereldkampioen heeft namelijk ook zijn eigen stoel ontworpen. Volgens de Brit rijdt hij nu al bijna tien jaar met hetzelfde stoeltje, dat hij handmatig heeft afgesteld op zijn eigen lichaam.

Populair Nieuws