‘Apple werkt nog steeds aan nieuwe oplaadmethode’

News
dinsdag, 07 februari 2023 om 10:00
20220920 iphone 14 pro 6f1663700070
Er zijn weinig dingen zo vervelend als wanneer je iets op moet laden en niet het juiste kabeltje bij je hebt. Er gaan al jaren geruchten dat Apple werkt aan een manier om kleine apparaten op te laden met de batterij van je iPhone. Het leek even alsof dat er niet meer van ging komen, maar het bedrijf zou er nog altijd aan werken.
De batterij van je oortjes is leeg, maar je telefoon heeft nog meer dan genoeg. Op zo’n moment zou je willen dat je je AirPods met gemak kon opladen aan je iPhone, door ze gewoon op je telefoon te leggen. Er gaan al jaren geruchten dat Apple precies dat idee ook graag wil verwezenlijken met een functie om omgekeerd draadloos op te laden.
Die geruchten zijn er al sinds de iPhone 11, dus het is je vergeven als je dacht dat het idee inmiddels in de prullenbak lag. Maar volgens bronnen van 9to5Mac wilde Apple het graag verwezenlijken voor de iPhone 14 Pro en Pro Max. Hoewel dat er ook niet van kwam, wordt er nog steeds aan de functie gewerkt.
De moeilijkheid zou vooral zitten in de benodigde ‘wireless power out’ firmware. Deze firmware moet de efficiëntie van het laden bepalen en zorgen dat de iPhone en het op te laden apparaat niet oververhit raken. Vooral dat laatste kan nog altijd roet in het eten gooien: de bronnen van 9to5Mac geven aan dat het nog altijd mogelijk is dat de ontwikkeling van het omgekeerd opladen weer op de plank gelegd wordt.

iPhone wordt basis nieuwe standaard draadloos opladen

Apple heeft het trouwens druk met de ontwikkelingen op het gebied van opladen. Het bedrijf is ook een belangrijke drijfveer achter een nieuwe standaard voor draadloos opladen. Android-telefoons kunnen in de toekomst een oplader krijgen die is gebaseerd op Apple’s MagSafe technologie.