'Het is ontmoedigend om Max Verstappen als teamgenoot te hebben'

News
dinsdag, 07 februari 2023 om 9:30
max verstappen sergio perez gp abu dhabi 2022f1669020038
Max Verstappen is momenteel één van de beste F1-coureurs, zo niet de beste. Dat is niet even makkelijk voor iedereen. Zo is het volgens teambaas Christian Horner ‘ontmoedigend’ om de teamgenoot van de Nederlander te zijn.
De laatste keer dat Max Verstappen echt concurrentie had binnen het team was in 2017. Daniel Ricciardo wist toen de Nederlander nog af te troeven. Maar in 2018 was Verstappen de betere coureur en sinds het vertrek van de Australiër veegt de golden boy van Red Bull Racing de vloer aan met al zijn teamgenoten.
Door die immense druk gingen Pierre Gasly en Alexander Albon al snel ten onder, maar Sergio Perez weet er iets beter mee om te gaan. Daarin speelt ervaring natuurlijk een rol en de wetenschap dat Red Bull niet opnieuw wil rouleren met coureurs. Maar zelfs Perez heeft het af en toe duidelijk moeilijk met de prestaties van zijn teamgenoot.
Teambaas Christian Horner snapt dat gevoel heel goed, zo legt hij uit in gesprek met Auto, Motor und Sport. Volgens de Brit gaat het nu wel veel beter qua dynamiek binnen het team.

“Het is denk ik voor elke coureur een ontmoedigend vooruitzicht om teamgenoot van Max Verstappen te zijn. Checo heeft dat goed aangepakt. Natuurlijk heeft hij er mede voor gezorgd dat we vorig seizoen het constructeurskampioenschap hebben gewonnen en hij is nipt derde geëindigd bij de coureurs.”

Verstappen nog veelzijdiger

Daarnaast blijft Horner onder de indruk van Verstappen. Volgens de teambaas wordt de tweevoudig wereldkampioen ‘nog veelzijdiger’ naarmate hij meer ervaring opdoet en hij kan ‘ongelooflijk goed met de druk omgaan’. Wat de Nederlander bereikt heeft de afgelopen twee jaar is wat Horner betreft dan ook niets minder dan ‘fenomenaal’.