‘Apple werkt aan gigantische iPad’

News
donderdag, 27 oktober 2022 om 10:30
De nieuwe iPads liggen sinds vandaag in de winkel, inclusief de iPad Pro, doorgaans de grootste iPad. Die titel moet hij alleen mogelijk op gaan geven. Naar verluidt werkt Apple aan een veel grotere iPad die mogelijk over een jaar al in de winkel ligt.
Volgens The Information werkt Apple aan een vrij grote iPad. De iPad Pro is momenteel de grootste tablet die Apple maakt en is verkrijgbaar met een 11 inch display en een 12,9 inch display. Maar een nieuwe iPad zou een scherm van 16 inch gaan krijgen.
Dat is flink groter dan we gewend zijn van tablets. De kleinste MacBook is bijvoorbeeld 13 inch, dus deze nieuwe iPad zou groter zijn dan sommige laptops. Daarmee hoopt Apple een markt aan te spreken van creatieve professionals, die een groter scherm wel kunnen gebruiken.
De verwachting van The Information is dat deze nieuwe iPad in 2023 gaat verschijnen. Waarschijnlijk komt hij in het laatste kwartaal van dat jaar op de markt. Dat zou betekenen dat hij mogelijk tegelijk met de iPad en iPad Pro van volgend jaar onthuld kan worden.

Wat wordt de prijs van de 16 inch iPad?

Wat Apple gaat vragen voor deze enorme iPad is nog even onbekend. Waarschijnlijk wordt het veel geld. Niet alleen omdat het Apple is, maar omdat zowel de iPad als de iPhone dit jaar opvallend duur in de markt gezet worden. De goedkoopste iPad Pro kost bijvoorbeeld al meer dan duizend euro, evenals de goedkoopste iPhone 14.