Apple Watch Series 7 reveal laat nieuw design zien

News
dinsdag, 14 september 2021 om 19:50
apple watch series 7 revealf1633698682
Apple heeft een nieuwe telg in de Apple Watch familie aangekondigd. De Apple Watch Series 7 reveal brengt een aantal welkome verbeteringen naar de slimme horloges toe, samen met betere bescherming en een groter scherm.

Zelfde behuizing, groter scherm

Hoewel het design van de Apple Watch Series 7 niet heel erg is veranderd, valt wel meteen één ding op: het grotere scherm. Met een rand van slechts 1,7 millimeter is bijna de hele voorkant van de slimme gadget beeldscherm. Dat scherm is naast de groeispurt ook helderder dan voorgaande horloges, tot wel 70 procent.
Dat grotere scherm oogt niet alleen mooi, maar biedt ook meer ruimte voor een groter toetsenbord en grotere knoppen, wat het gebruik alleen maar verbetert. Naast een groter scherm is ook het ontwerp van het horloge verbeterd. Hierdoor is de Apple Watch Series 7 IP6X stof resistent, waardoor bijvoorbeeld zand en andere fijne stoffen niet zomaar in je slimme horloge komen.
Daarnaast kun je met de nieuwe USB-C oplader sneller laden dan voorheen, 30 procent om precies te zijn. Zo kun je jouw horloge een snelle power boost geven om de dag door te kunnen als de batterij bijna leeg is.
apple watch series 7 reveal 2f1631646956

Apple Watch Series 7 release later dit jaar

De nieuwe Apple Watch Series 7 zal met de release verkrijgbaar zijn in vijf gloednieuwe kleuren: in groen, blauw, rood, starlight en midnight black. De nieuwe smartwatch moet later dit jaar uitkomen, maar een exacte release maakte Apple niet bekend.
Ook de europrijs voor de nieuwe gadget van het bedrijf is op het moment van schrijven nog niet bekendgemaakt. De dollarprijzen zijn er wel, waarbij het goedkopere 41mm-variant met enkel wifi 399 dollar gaat kosten, terwijl het grotere model vanaf 449 dollar beschikbaar zal zijn. Ook de Apple Watch SE en Series 3 blijven beschikbaar.
Naast een nieuwe smartwatch liet Apple tijdens haar event ook een aantal andere nieuwe producten zien. Naast de reguliere iPhone kun je eind september namelijk ook een iPhone 13 Pro verwachten. Daarnaast heeft het bedrijf een gloednieuwe iPad Mini onthuld.