Apple Watch raakt oververhit en ontploft

News
donderdag, 06 oktober 2022 om 12:00
apple watch 1682821f1620117239
De Apple Watch is een populaire keuze onder smartwatch gebruikers, maar een computertje om je pols kan ook een risico zijn. Onlangs is een Apple Watch bijvoorbeeld oververhit geraakt. Uiteindelijk ontplofte het apparaat zelfs.
De Apple Watch Series 7 zou zomaar een oververhittingsprobleem kunnen hebben. Er is in ieder geval één geval bekend. Een gebruiker merkte op dat zijn Apple Watch veel heter werd dan normaal, wat snel van kwaad tot erger ging.
De gebruiker deed het horloge af en nam contact op met Apple. Die gaf het advies om het horloge niet meer aan te raken. De volgende ochtend bleek het apparaat alleen nog veel heter en was het scherm inmiddels gebarsten. Toen de gebruiker foto’s wilde maken om naar Apple te sturen kwamen er vreemde geluiden uit het apparaat, waarop de gebruiker de Watch uit het raam gooide, vlak voordat hij ontplofte.
Apple heeft het apparaat uiteindelijk opgehaald om tests uit te kunnen voeren. Het bedrijf wilde ook dat de gebruiker een zwijgcontract tekende. In plaats daarvan heeft hij contact opgenomen met 9to5Mac en video's onine geplaatst.

Is er explosiegevaar met de Apple Watch?

Het is niet bekend of dit probleem vaker is voorgekomen bij de Apple Watch, of wat de oorzaak is. Het kan een uniek geval zijn, mogelijk door een fabricagefout, maar het kan ook zijn dat er in eerdere gevallen wel een zwijgcontract is getekend. Er zijn ook geen gevallen bekend van de recent verschenen Apple Watch Series 8 die hetzelfde probleem vertoont. Vergelijkbare problemen zijn ook voorgekomen bij Fitbit.