De beste games die in 2022 nog verschijnen - Deel 2

Article
donderdag, 06 oktober 2022 om 12:30
tactics ogre rebornf1658740942
2022 begint langzaam maar zeker haar einde te naderen. Dat betekent dat een periode van talloze games die verschijnen weer op de planning staat. Het mag dan zo zijn dat de afgelopen maanden wat minder grote titels verschenen, maar de laatste maanden brengen er zoveel dat we deze lijst met de beste games die in 2022 nog verschijnen moeten opsplitsen. Vandaag, het tweede deel van de lijst.

Tactics Ogre: Reborn

Releasedatum: 11 november
November zit vol met grote en kleine parels. Zo ook Tactics Ogre: Reborn. Deze remaster van de 2010-remake van Tactics Ogre uit 1995 belooft op de huidige generatie consoles verbeterde vechtmechanics, maar ook nieuwe muziek en geluiden. Zo wordt deze tactische RPG voorzien van volledige voice acting in zowel Engels als Japans.
Voor fans van het genre is het een droomtitel om te krijgen, want de beste variant van de game wordt eigenlijk alleen maar verder verbeterd. De 2010-remake bevatte namelijk in hoofdlijnen dezelfde verhaallijn, maar dan met een scala aan nieuwe scenes en nieuwe personages. Dat Reborn eigenlijk alleen nog maar meer stappen vooruit zet, is dan ook alles wat Square Enix hoeft te doen om de game opnieuw in het zonnetje te zetten voor de oudere fans, terwijl nieuwe fans de game voor het eerst kunnen ontdekken.
Tactics Ogre: Reborn verschijnt op 11 november op de Nintendo Switch, PC, PlayStation 4 en PlayStation 5.

Pentiment

Releasedatum: 15 november
Obsidian Entertainment is een studio met vele soorten ontwikkelaars. The Outer Worlds, Fallout New Vegas, Pillars of Eternity, Grounded; telkens weer doet Obsidian Entertainment iets nieuws en met Pentiment wordt die trend doorgezet. Dit keer schotelt de getalenteerde studio namelijk een avonturentitel voor waarin je detective speelt.
Dat doe je alleen wel in de 16e eeuw met een avonturier die op rondreis is door Bavaria. Pentiment zelf is volledig ondergedompeld in de kunstige stijl van die tijd, net als de schrijfstijl wat gelijk al voor een eigenzinnig gevoel zorgt. Het feit dat avonturentitels als deze steeds minder verschijnen, maakt het daarnaast extra tof dat een topteam als Obsidian Entertainment met haar eigen spin op het genre komt.
Pentiment verschijnt op 15 november op de PC, Xbox One en Xbox Series X en is op al die platformen via Game Pass beschikbaar vanaf dag 1.
goat simulator 3f1664466634

Goat Simulator 3

Releasedatum: 17 november
Eén van de grootste verrassingen van 2022 was niet de heronthulling van Dead Island 2, maar die van Goat Simulator 3. De game maakte namelijk een parodie trailer van de oorspronkelijk Dead Island 2 aankondigingstrailer, maar overspoelde deze vervolgens met geiten die een flinke dosis chaos meebrachten.
Het is toepasselijk voor het tweede deel in de Goat Simulator-reeks die bewust het tweede deel overslaat. De ontwikkelaar wil inzetten op zoveel mogelijk chaos en dat vertaalt zich in de game ook via een nieuwe modus. Je kunt de game namelijk met vier spelers gelijktijdig spelen voor maximaal geitenplezier!
Goat Simulator 3 verschijnt op 17 november op de PC, PlayStation 5 en Xbox Series X.

The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me

Releasedatum: 18 november
Het eerste seizoen van The Dark Pictures Anthology wordt in 2022 afgerond. Dat moet met een klapper gebeuren met The Devil in Me. Niet alleen belooft het de grootste van de reeks te worden, maar ook de titel met de meeste vernieuwing. Zo worden drie nieuwe mechanics toegevoegd.
In de game krijg je namelijk meer mogelijkheden om door de omgevingen te bewegen, zoals springen, klimmen en rennen. Anderzijds komt er een Inventory-systeem en moet je puzzels oplossen met de voorwerpen die je gedurende het avontuur verzamelt. Dat doe je met een groep speelbare personages die een filmcrew vormen om in een oud moordkasteel opnames te maken, totdat er iets gruwelijks verkeerd gaat.
The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me verschijnt op 18 november op de PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X.
pokemon scarlet violet coverf1660819726

Pokémon Scarlet & Violet

Releasedatum: 18 november
De negende generatie Pokémon-games staat voor de deur. In 2022 schotelt The Pokémon Company met Scarlet & Violet een op Spanje-gebaseerde regio voor. Dat niet alleen, maar Game Freak wil met de nieuwe titel vernieuwen door voor het eerst een daadwerkelijke open-world game voor te schotelen. De testrit werd gemaakt met Pokémon Legends Arceus en de nieuwe games lijken die eerste stap om te zetten in een grote sprong.
Compleet nieuwe Pokémon, drie verhaallijnen en de toevoeging van volledige vier-speler multiplayer zorgen ervoor dat er veel is om naar uit te kijken in Scarlet & Violet. Anderzijds ogen de games niet zo mooi en is het afwachten om te zien of de performance op de Switch in de smaak valt. Als Game Freak deze aspecten weet te verbeteren, kan het maar zo één van de betere Pokémon-games worden in de recente geschiedenis.
Pokémon Scarlet & Violet verschijnen op 18 november op de Nintendo Switch.

Evil West

Releasedatum: 22 november
In dit tweede deel van de lijst is Evil West misschien wel de kleinste titel, maar dat zegt niets. Evil West lijkt namelijk één van de grote verrassingen van het jaar te worden. Deze third-person shooter van Flying Wild Hog schotelt namelijk een mix van vampieren en het Wilde Westen voor.
Het zou niet moeten werken, maar qua gameplay zit de game enorm goed in elkaar. Zo doorloop je verschillende levels en schakel je als vampierjager Jesse Rentier talloze bloedzuigers uit met een scala van wapens. Misschien is het niet moeders mooiste, maar dat maakt gelukkig niet zoveel uit als de gameplay goed is en dat is in onze preview op gamescom wel gebleken.
Evil West verschijnt op 22 november op de PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X.
the callisto protocolf1661932595

The Callisto Protocol

Releasedatum: 2 december
Horrorfans kunnen hun geluk niet op, vooral de fans van Dead Space. De maker van Dead Space is namelijk terug met een spiritueel vervolg. The Callisto Protocol is de naam van de game en van de beelden die tot nu toe gedeeld zijn, belooft het een gruwelijk avontuur te worden waarvan je nekharen overeind gaan staan.
In de meeste aspecten doet de game aan Dead Space denken, zoals het cameraperspectief, de nauwe gangen waar je doorheen wandelt en een atmosfeer die doet vermoeden dat je constant in gevaar bent. Dit keer wandel je alleen door een gevangeniskolonie op Jupiters maan Callisto. Wanneer een alien-invasie losbarst op de kolonie is het aan jou om te overleven, maar gemakkelijk zal dat niet gaan.
The Callisto Protocol verschijnt op 2 december op de PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X.

Marvel’s Midnight Suns

Releasedatum: 2 december
Midnight Suns belooft niet je typische Marvel-game te worden. Waar je tegenwoordig direct denkt aan Marvel’s Spider-Man of Guardians of the Galaxy, wordt Marvel’s Midnight Suns een tactische RPG. Dat genre ligt lang niet iedereen, maar wanneer de koning van het genre de titel ontwikkelt is het wel belangrijk om een speelsessie te overwegen.
Firaxis Games weet namelijk als geen ander hoe ze een tactische RPG aantrekkelijk moeten maken. Dat doet de studio met de meer duistere personages die Marvel heeft, wat Marvel’s Midnight Suns direct doet opvallen tussen de doorgaans vrolijkere games. Magie staat onder andere centraal in het verhaal, dus als je fan bent van Doctor Strange is dat nog een extra reden om de game op je verlanglijstje te zetten.
Marvel’s Midnight Suns verschijnt op 2 december op de Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X.
high on lifef1655054556

High on Life

Releasedatum: 13 december
Dat de makers van Rick & Morty een gestoord brein hebben, was dankzij de serie al duidelijk. Dat Justin Roiland precies hetzelfde wil doen in gamevorm wordt dankzij High on Life duidelijk. Het is de nieuwste game van zijn studio, waarbij je wapens een eigen persoonlijkheid hebben en je constant over de grond laten rollen van het lachen.
In High on Life speel je als een premiejager die de mensheid moet redden van een groep aliens. Doe je dat niet, dan verandert de mensheid in een grondstof voor aliendrugs en dus sla je de handen ineen met de zogeheten Gatlians, de wapens met nogal bijzondere persoonlijkheden. Verwacht de typische Rick & Morty-humor, maar dan in first-person shooter-vorm.
High on Life verschijnt op 13 december op de PC, Xbox One en Xbox Series X en is op al die platformen via Game Pass beschikbaar vanaf dag 1.

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion

Releasedatum: 13 december
We sluiten af met de remaster van Crisis Core: Final Fantasy VII die tevens voor 13 december gepland staat. Deze titel valt vooral op door de titel waarmee Reunion een nauwe band heeft, namelijk Final Fantasy VII Remake. Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion houdt namelijk dezelfde artstyle aan en dient eigenlijk als prequel voor FF7.
In de game staat Zack Fair centraal, het personage dat in de remake op verrassende wijze opdook. Dat Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion verschijnt tussen de remake uit 2020 van Final Fantasy VII en het vervolg dat volgende winter moet verschijnen, lijkt dan ook geen toeval. De potentie van deze remaster is daarom al reden genoeg om de titel een plekje te geven in deze lijst met beste games die in 2022 nog verschijnen. De verbeteringen die de game verder met zich meebrengt, zoals de nieuwe graphics en een beter vechtsysteem, zijn alleen maar mooie bonussen.
Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion verschijnt op 13 december op de de PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X.