Oekraïne wil verkoop Atomic Heart verbannen

News
donderdag, 23 februari 2023 om 11:00
2023 09 21 atomic heartsf1676895288
De shooter Atomic Heart is net uit, maar als het aan Oekraïne ligt blijft de game niet lang te koop. Het land wil namelijk de verkoop van Atomic Heart verbannen.
Het is momenteel niet mogelijk om Atomic Heart als fysiek exemplaar te kopen in Oekraïne. Als het aan het Ministerie van Digitale Transformatie ligt, dan zal de nieuwe game ook niet meer digitaal te koop zijn. Het ministerie heeft gevraagd aan Valve, Sony en Microsoft om Atomic Heart van hun platformen te halen in Oekraïne. Dat meldt dev.ua.
De reden voor de ban is het standpunt dat de Russische ontwikkelaar Mundfish inneemt over de oorlog in Oekraïne. Of beter gezegd, het gebrek aan een standpunt. De studio heeft namelijk geen publiek statement gemaakt over de kwestie. Het bedrijf stelt dat het ‘voor vrede is’ en doet verder geen uitspraken over de politiek.
De oproep voor een ban is alleen voor in Oekraïne, maar als het aan het land ligt gaat het ook verder. Het ministerie moedigt namelijk ook spelers over de hele wereld aan om de game te boycotten. Volgens Deputy Minister Alex Bornyakov zou de game mogelijk ook gegevens van spelers kunnen doorsturen naar andere partijen in Rusland en kunnen inkomsten gebruikt worden om de oorlog tegen Oekraïne te financiëren.

Bioshock op z’n Russisch

In onze review werd Atomic Heart met gemengde gevoelens ontvangen. De game heeft een unieke stijl en atmosfeer, brute gevechten en een geweldige soundtrack. De game doet ons daarbij denken aan Bioshock. Anderzijds nodigt de wereld alleen niet uit om te verkennen, heeft de protagonist geen persoonlijkheid en heeft de game ook nog eens last van technische problemen.

Populair Nieuws