‘Apple Vision Pro komt best laat naar Nederland’

News
vrijdag, 07 juli 2023 om 16:00
Het is lang geleden dat Apple een compleet nieuwe productcategorie introduceerde. Maar vorige maand was het zover en onthulde Apple de Vision Pro headset. Helaas voor enthousiastelingen moeten we in Nederland best lang wachten op de release.
De tijd dat een nieuw product over de hele wereld op verschillende dagen verscheen is voor veel dingen voorbij. Ook Apple gebruikt die strategie niet veel: producten als de iPhone liggen meestal wereldwijd op dezelfde datum in de winkel. Maar met de Vision Pro headset is dat niet het geval.
In eerste instantie komt de headset alleen in de VS uit en volgt de rest van de wereld later. Volgens Mark Gurman van Bloomberg wordt het in Europa alleen geen kwestie van een maandje of twee wachten. De headset verschijnt begin 2024 in de VS, maar wordt pas tegen het einde van dat jaar in Europa verwacht.
Nederlanders die interesse hebben in de headset trekken aan een nog korter eind. Het eerste Europese land waar de headset verwacht wordt is namelijk het Verenigd Koninkrijk. De eerste EU landen waar de headset heen komt zouden Frankrijk en Duitsland zijn, dus tegen de tijd dat Nederland aan de beurt is zijn we mogelijk bijna een jaar verder ten opzichte van de lancering in de VS.

Apple Vision Pro productie minder dan verwacht

Het ziet er overigens naar uit dat de Vision Pro het niet makkelijk krijgt. Er zouden nu al veel minder exemplaren van de headset gemaakt worden dan eigenlijk de bedoeling is. Ook is een goedkopere versie door problemen flink uitgesteld.