Deze Pokémon easter egg bleef 25 jaar onopgemerkt

News
vrijdag, 07 juli 2023 om 15:30
h2x1 gb pokemonred engb image1600wf1624631802
De Pokémon games zitten vaak vol met easter eggs, die de grootste fans binnen de kortste keren ontdekken. Maar nu is er een easter egg ontdekt die wel erg lang verborgen bleef. Meer dan 25 jaar lang had niemand het door.
Om een easter egg te begrijpen moet je natuurlijk wel weten waar hij naar verwijst. Naarmate Pokémon ouder is geworden is dat steeds makkelijker geworden. Dat Santalune Forest in Pokémon X en Y dezelfde layout heeft als Viridian Forest in Red, Blue en Yellow werd door fans van het eerste uur bijvoorbeeld bijna meteen gespot.
Maar het blijkt dat Pokémon Red, Blue en Yellow een easter egg bevatten die in de afgelopen 27 jaar nog niet was ontdekt. Hij verwijst namelijk naar een datum waarvan de meeste mensen niet weten dat hij belangrijk is. Het kwartje valt nu door een tweet van Junichi Masuda, een sleutelfiguur in de franchise.
Masuda deelt namelijk een foto van het gebouw waarin Game Freak ooit begon en waar ooit Pokémon werd “geboren” op 5 juli. Mogelijk bedoelt hij dat Pokémon op die datum voor het eerst gepitcht werd aan Nintendo. Pokémon-archivist Lewtwo merkte al snel op dat het dezelfde datum is waarop Mew werd ontdekt, zoals te lezen is in een dagboek in het Pokémon Mansion in de originele games.

Nieuwe Mew easter egg heeft diepere lading

Dat Mew ontdekt is op dezelfde dag dat Pokémon werd “geboren” is geen ongeluk. Mew is namelijk volgens sommige games de genetische voorouder van alle Pokémon en dus in zekere zin het “begin” van Pokémon, zoals de datum waarop de franchise “geboren” werd dat ook is. Een ander leuk detail is dat een radio-drama ooit onthulde dat Mew ontdekt werd door een personage genaamd Miyamoto. Nintendo-legende Shigeru Miyamoto was in eerste instantie de enige bij Nintendo die iets in Pokémon zag.