Apple vervangt defecte AirPods Max, maar niet de oorkussens

  Aan het einde van 2020 kwam Apple plotseling met een opvallende aankondiging, namelijk haar eerste draadloze koptelefoon. De zogeheten Apple AirPods Max komen met een indrukwekkend prijskaartje, maar worden wel compleet vervangen wanneer ze defect zijn. Je krijgt alleen wel de oude oorkussens terug.

  Apple

  Het succes van de Apple AirPods zijn niet te ontkennen. De draadloze oordopjes zijn overal in het straatbeeld te zien en de technische prestaties worden bovendien geprezen. Zo biedt het één van de beste noise-cancelling ervaringen op de markt. Het was dan eigenlijk ook een kwestie van tijd voordat Apple ook met een koptelefoon met dezelfde technologie zou komen.

  Toch kwam de aankondiging van de Apple AirPods Max voor velen als een verrassing. Er waren namelijk geen geruchten over en de release kwam dan ook als bliksem bij een heldere hemel. Het prijskaartje is bovendien ook even slikken. Waar het vlaggenschip van concurrent Sony bijvoorbeeld 341 euro kost, is de AirPods Max maar liefst 629 euro in Nederland. Wel heeft Apple een goede garantie wanneer het apparaat defect raakt, want volgens Damien Menn op Twitter wordt de volledige koptelefoon vervangen. Opvallend genoeg krijg je alleen wel hetzelfde setje oorkussens terug, in tegenstelling tot wanneer je de AirPods Pro laat opsturen voor vervanging.

  Reparatie is geen zekerheidje

  Voor velen klinkt het logisch dat Apple een kapot apparaat binnen de garantieperiode gewoon vervangt, maar dat is niet altijd het geval. De Amerikaanse techgigant is namelijk al jaren slecht in het nieuws vanwege kwesties rondom reparaties. Zo was het bijvoorbeeld in sommige landen niet mogelijk om de peperdure iMac Pro te repareren, omdat er geen getraind personeel was. En dat is pas het topje van de ijsberg. Apple is bovendien één van de grootste tegenstanders van right to repair wetgeving, waarbij het gebruikers wordt toegestaan om zelf hun producten te repareren en ze niet verplicht worden om de reparatie diensten van de verkoper te gebruiken.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.