Apple test iPhone met nieuwe oplader

News
donderdag, 19 mei 2022 om 11:30
iphone2f1614520967
Apple is begonnen met tests voor een iPhone met een nieuwe aansluiting. Specifiek betreft het een iPhone met een USB-C aansluiting. Daarmee lijkt Apple dan toch echt overstag te gaan en zich voor te breiden op een nieuwe generatie iPhone.
Apple lijkt daadwerkelijk te overwegen de iPhone een nieuwe oplaadpoort te geven. Er wordt namelijk achter de schermen gekeken naar een versie van de iPhone met een USB-C aansluiting. Zo meldt Bloomberg.
In het rapport van de website wordt duidelijk dat Apple in 2023 al de overstap kan maken naar USB-C voor de iPhone-toestellen. Dit zou de iPhone 15-generatie worden. De grootste reden voor de verschuiving zou het besluit van de EU zijn. De Europese Unie wil namelijk dat de USB-C de standaardaansluiting wordt en bij een meerderheidsstem wordt Apple geforceerd de overstap te maken.

Apple gebruikte nieuwe oplader al eerder

Apple lijkt nu zelf alvast de overstap te gaan maken, iets wat niet heel verrassend is. Apple gebruikt voor een aantal van haar apparaten al een USB-C aansluiting. De iPad Pro, iPad Air, iPad Mini en Macs gebruiken allen deze aansluiting. Naast de iPhone zijn het verder de Airpods, Apple TV afstandsbediening, MagSafe en de MagSafe Duo oplader die geen gebruikmaken van USB-C.
Toch lijkt ook daar verandering in te komen. Ook voor de accessoires lijkt Apple de overstap naar USB-C te gaan maken. Dit moet ook in de nabije toekomst gebeuren, al is ook hiervoor nog geen datum bekendgemaakt.

Populair Nieuws