Tips voor als je de ultieme gaming desktop wil kopen

Article
donderdag, 19 mei 2022 om 11:00
msi aegis ti 5 msi artymisf1650376509
2022 is al lekker op weg en langzaam maar zeker kijken de PC-liefhebbers alweer naar de mogelijkheden om hun setup te upgraden. Een scala aan hardware heeft nieuwe updates gekregen de laatste maanden en langzaam maar zeker wordt het geld weer opgespaard om upgrades in huis te halen. Toch hebben we een paar tips voor je die ervoor zorgen dat je de ultieme gaming desktop in huis haalt.

De juiste processor

Wie de ultieme gaming desktop in huis wil halen, moet natuurlijk aftrappen met een goede processor. Daarvoor heb je eigenlijk twee keuzes, namelijk een processor van Intel of AMD. Laatstgenoemde heeft als beste processor voor gaming de AMD Ryzen 7 5800X3D, maar de laatste jaren is AMD een tikje achter gaan lopen als het op gaming aankomt.
Dit heeft AMD vooral te danken aan Intel die sinds kort met haar twaalfde generatie Intel i9-processors op de markt is gekomen. De laatste jaren ligt de gaming performance een stuk hoger bij Intel, terwijl ook de software geprefereerd wordt. Ten opzichte van generatie elf ziet de twaalfde generatie van de Intel-GPU een boost van ongeveer 55 procent.
nvidia rtx 3090 tif1641372566

Videokaart van je dromen

Naast de CPU is een videokaart natuurlijk ook van groot belang. Wie het over videokaarten heeft, zal vervolgens direct denken aan de Nvidia GeForce videokaarten. Er is immers een reden waarom de RTX 30-serie twee jaar lang bijna niet aan te slepen was en voor woekerprijzen alleen online te vinden waren.
Specifiek zijn het de RTX 3080 en 3090 die gaming prestaties naar het volgende niveau tillen. Het valt dan ook aan te raden om voor deze videokaart te kiezen in combinatie met een Intel-processor. De twee werken namelijk in tandem fantastisch met elkaar samen.
msi aegis ti 5 12th genf1650376267

Klaar voor de toekomst

Uiteraard is er nog een ander element om op te letten als het op je ultieme gaming desktop aankomt. Het betreft de optie voor future proofing. Je wil dus kiezen voor een desktop die je op een later moment nog weer kunt upgraden met nieuwe hardware.
Dit is een aspect waar MSI ook goed op heeft gelet met de MSI Aegis Ti5. Deze is ontworpen op een manier dat je gemakkelijk onder de kap kunt kijken en je een SSD, videokaart of zelfs het hele moederbord kunt vervangen. Voor schoonmaken is dit overigens ook erg handig, want door de extra ruimte kun je gemakkelijk op elk plekje de stofmijten weghalen.
msi aegis ti 5 1f1650376290

Presets maken met de gaming knop

Wie zijn ultieme gaming desktop naar het hoogste niveau wil tillen, kan dat bij MSI doen door ook nog eens voor een speciale gaming knop te kiezen. De MSI Aegis Ti5 is namelijk uitgerust met deze speciale knop die je speciale presets laat instellen voor je games. Zo biedt de gaming knop je een aantal opties voor de performance van je gaming desktop die instelbaar zijn op het gamen, creatief gebruik of juist om ervoor te zorgen dat je muisstil kunt werken.
Anderzijds kun je ook shortcuts toevoegen om nog sneller bij je favoriete games te komen. Zo bespaar je toch weer een paar seconden per keer dat je naar je favoriete game terugkeert. Uiteraard kun je ook de RGB-verlichting van je PC aanpassen en verschillende modi instellen die ervoor zorgen dat je PC een daadwerkelijke discoshow aflevert onder je bureau.
Al met al is de MSI Aegis Ti5 dan ook een mooie deal die alle tips voor de ultieme gaming desktop in één verpakt ondanks het aanzienlijke prijskaartje van 6699 euro. Gelukkig weet je wel dat je met de Aegis Ti5 flink wat jaren vooruit kan. Sterker nog, de PC kan nog wel eens langer meegaan dan een auto en kun je helemaal afmaken in combinatie met één van de vijf beste monitoren van 2021!
Dit artikel is in samenwerking met MSI.