Verbod op iPhones met Lightning-poort aanstaande

News
donderdag, 21 april 2022 om 14:30
iphone snel opladen met deze tips laad je je telefoon sneller op 135352
Het lijkt erop dat binnenkort nieuwe iPhones niet langer een Lightning-poort als enige laadpoort mogen hebben. Een commissie van het Europees Parlement stemde in met het voorstel om een verbod in te voeren voor Apple om alleen een Lightning-laadpoort op iPhones te zetten in Europa. Volgende maand stemt het hele Europees Parlement erover.
Het comité voor consumentenbescherming van het Europees Parlement stemde bijna unaniem voor het voorstel over het standaardiseren van laadtechnieken. Het is daarom aannemelijk dat ook het Europees Parlement als geheel gaat instemmen met het voorstel. Wanneer de regelgeving wordt doorgevoerd moeten iPhones óf een USB-C-poort óf geen enkele laadpoort hebben. Het is dan niet meer toegestaan om de Lightning-poort als enige laadpoort te hebben op nieuwe modellen.

iPhones draadloos opladen

Als Apple ervoor kiest om nieuwe iPhone-modellen te maken zonder laadpoort, moeten die telefoons draadloos worden opgeladen. Ook daarvoor wil het Europees Parlement een enkele standaard. Volgens het comité dat over dit onderwerp gaat, gaat het daarbij om nieuwe laadtechnieken vanaf 2026.
De Europese Commissie had al eerder voorgesteld om draadloze laadtechnieken te standaardiseren voor kleinere apparaten zoals telefoons, maar het Europees Parlement wil dat dat ook gaat gelden voor laptops. Op dit moment zijn er nog weinig laptops met ondersteuning voor draadloos laden, maar dat zou in de toekomst kunnen veranderen.
Als het Europees Parlement volgende maand instemt met het voorstel gaat de Eurpese Commissie vervolgens in gesprek met de lidstaten over de precieze tekst van de regelgeving.