Apple streamingdiensten nu beschikbaar op Windows

News
donderdag, 12 januari 2023 om 10:00
apple 132960
Apple Music en Apple TV+ komen naar Windows. Daar staat eigenlijk nog geen releasedatum voor, maar je kunt er nu al bij. Er zijn namelijk preview-apps beschikbaar.
Apple kennen we natuurlijk erg van de hardware, maar het bedrijf zit ook in de diensten. Die zijn ook beschikbaar op apparaten buiten Apple’s ecosysteem, alleen werken ze daar niet altijd optimaal. Windows-gebruikers moesten Apple Music bijvoorbeeld gebruiken via een browser, of via een zeer verouderde iTunes-app.
Maar daar komt dit jaar eindelijk verandering in. Microsoft kondigde een aantal maanden geleden aan dat Apple Music en Apple TV+ native Windows-apps zouden krijgen. Daar zijn nu vroege versies van te downloaden, zo ontdekte The Verifier (via MacRumors).
De apps zijn te vinden in de Microsoft Store. Hoewel ze nog niet helemaal werken zoals uiteindelijk de bedoeling is, is het wel veel meer gestroomlijnd dan de mogelijkheden die er voorheen waren. Let wel op dat als je één vand e preview-apps downloadt, je iTunes niet meer kan gebruiken, tenzij je de preview weer verwijdert.

Niet alleen Apple Music en Apple TV+ voor Windows

Overigens is er ook een derde app beschikbaar. Deze heet Apple Devices en maakt het mogelijk om bepaalde Apple-apparaten te beheren vanaf een Windows PC. Ook dat was voorheen een functie van iTunes. Via deze Apple Devices kun je bijvoorbeeld een iPhone of iPod (als je die nog hebt) syncen met de nieuwe apps.