Max Verstappen moet recordbedrag dokken voor deelname aan F1 2023-seizoen

News
donderdag, 12 januari 2023 om 9:30
max verstappen gp singapore 2022 sipf1671702071
Hoewel F1-coureurs internationale sterren zijn, ontkomen ook zij niet aan het betalen van contributie. Maar Max Verstappen moet nu wel een heel hoog bedrag betalen voor deelname aan het F1 2023-seizoen.
Om te mogen racen in de Formule 1 moeten coureurs in het bezit zijn van een zogeheten superlicentie. Dat was bijvoorbeeld ook de reden waarom Red Bull Racing in 2022 niet een Indycar-coureur kon laten inschrijven voor het komende seizoen, omdat de coureur in kwestie niet genoeg punten voor een superlicentie had behaald.
Maar als je eenmaal een superlicentie in handen hebt, dan ben je nog niet klaar. De licentie wordt namelijk uitgegeven door de FIA, het internationale raceorgaan, en zij vragen om een contributie. Om te mogen deelnemen in de Formule 1 moet er daarom elk jaar een entry fee betaald worden. Die entry fee bestaat uit een vast bedrag en een speciaal bedrag dat afhankelijk is aan het aantal punten dat het vorige seizoen is behaald.
Aangezien Max Verstappen in 2022 een recordaantal punten in één seizoen heeft behaald, moet hij nu een een recordbedrag betalen aan de FIA om te mogen deelnemen aan het F1 2023-seizoen. Dat meldt onder andere F1 Maximaal.

Hoeveel moet Verstappen betalen?

Het is ook geen klein symbolisch bedrag wat de tweevoudig wereldkampioen nu moet betalen aan de FIA. Het vaste bedrag is namelijk 11.178 dollar, maar het extra bedrag wat erbij komt door de kosten per punt is maar liefst 1.024.678 dollar. Het uiteindelijk bedrag wat Verstappen daarom moet overmaken naar de FIA is 1.036.158 dollar. De Nederlander zal er niet wakker van liggen met zijn salaris, maar het is wel een gigantisch bedrag!