‘Apple stort zich op ontwikkeling 5G-opvolger’

News
maandag, 04 december 2023 om 10:00
apple 132960
Telefoons die 5G ondersteunen zijn er nog niet zo heel lang. Maar intussen is bij veel bedrijven het werk aan 6G al begonnen. Ook Apple zou zich daar nu steeds meer op richten.
Tegen de tijd dat er in de techsector iets op de markt komt, is de opvolger meestal al in ontwikkeling. Dat geldt ook voor mobiele netwerken. 5G is nu een aantal jaren beschikbaar, maar bedrijven als Samsung, Google en Huawei werken al aan 6G. Ook Apple is er serieus mee bezig, zo blijkt uit een vacature (via Bloomberg).
Apple is namelijk op zoek naar een Cellular Platform Architect die specifiek aan het werk gaat met het coördineren van de ontwikkeling van 6G. Degene die deze taak krijgt moet simulaties en experimenten uitvoeren om mogelijke 6G-technologieën te toetsen. Het zal nog wel even duren voordat dat onderzoek voor de consument zijn vruchten afwerpt.
Er wordt namelijk geen 6G standaard verwacht tot minstens 2030. Apple’s werk aan een eigen 5G-modem staat dan ook zeker niet op pauze. Het bedrijf wil voor dit onderdeel onafhankelijk worden van chipmaker Qualcomm, maar onder meer door de uitgebreide tests die een modem moet krijgen, is het maken van een eigen chip een lastig project.

5G in Nederland ook eindelijk in aantocht

Hoewel 5G al een tijdje bestaat hebben we er in Nederland tot dusver wienig aan gehad. De benodigde frequentieband was namelijk bezet. Begin volgend jaar wordt hij eindelijk beschikbaar, zodat telecomaanbieders een 5G-netwerk kunnen opbouwen.