'Apple stelt Touch ID achter het scherm uit tot 2023, opvouwbare iPhone tot 2024'

News
dinsdag, 21 september 2021 om 14:00
iphone 12 pro 5f1603365030
Een week nadat Apple de nieuwe iPhone 13-lijn aankondigde, heeft de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo een paar weetjes gedeeld over een iPhone met Touch ID achter het scherm. Die wordt waarschijnlijk uitgesteld. Kuo verwacht ook een vouwbare iPhone in 2024.
Kuo stelt in zijn meest recente analyse dat gebruikers niet kunnen verwachten dat Apple volgend jaar een iPhone met Touch ID achter het scherm komt, schrijft 9to5Mac.
Volgens Kuo heeft de ontwikkeling van een sensor vertraging opgelopen, omdat het Apple nog niet is gelukt om de Touch ID op een goede manier in het scherm te verwerken. Hierdoor is een introductie in 2022 niet meer haalbaar. De features voor de iPhone voor 2022 worden nu verwacht voor 2023, voor de iPhone 15-serie.
Er gaan al een tijdje geruchten rond over de herintroductie van Touch ID in de iPhone. Bloomberg schreef in augustus nog dat Apple de Touch ID-sensor achter het scherm voor iPhone 13-toestellen heeft getest, maar deze functie zal niet in 2021 gelanceerd worden. Kuo meldde in juni dat Apple dit type vingerafdrukscanner introduceert in de verwachte iPhone 14-serie, die in de tweede helft van 2022 zou moeten verschijnen. Kuo heeft deze verwachting nu dus bijgesteld.

Opvouwbare iPhone van Apple

Kuo meldde in zijn nieuwe rapport ook dat Apple haar opvouwbare iPhone uitstelt tot 2024. De analist schreef eerder dat Apple in 2023 een opvouwbare iPhone zal uitbrengen. De analist meldt nu dat ook de ontwikkeling van de opvouwbare iPhone vertraging heeft opgelopen. Het eerste opvouwbare scherm van Apple zal naar verwachting een diagonaal hebben van 7,5 inch tot 8 inch, wat dus een stuk groter is dan de huidige line-up van iPhone-modellen. De concurrentie heeft al veel eerder een opvouwbare smartphone gelanceerd, zoals de Samsung Galaxy Fold.