AFK-spelers in League of Legends worden aangepakt

News
vrijdag, 24 september 2021 om 20:00
league of legends marvel comic onthuld 142305 1f1632134989
Er zijn nieuwe straffen toegevoegd voor spelers die AFK staan en spelers die de game verlaten in League of Legends. Volgens Riot Games staat 9% van de spelers AFK.
Dat schrijft de ontwikkelaar in een blog op de officiële League of Legends-website. Het gaat om spelers die vroegtijdig verlaten of away from keyboard (AFK) aanzetten. Dit zijn twee van de meest storende dingen aan het spel. Daarom word je nu gestraft met verschillende 'tiers'. Hoe vaker een speler een overtreding maakt, hoe hoger de straf i. De straf houdt in dat spelers het spel voor een bepaalde tijd niet kunnen spelen.
Er wordt ook gepraat over het "shielden" van spelers tegen mensen die vaak de regels overtreden, waardoor spelers die dit soort gedrag niet vertonen minder vaak met spelers terechtkomen die regelmatig potjes eerder verlaten. Op die manier hebben spelers minder last van mensen die wel in overtreding zijn.
league of legends krijgt nieuwe champion 55691f1632234963
Er is ook nog een "queue lockout". Wanneer een speler een queue lockout ervaart, wordt er een pop-up weergegeven waarin zijn straf wordt uitgelegd en kan hij geen games starten in MOBA-wachtrijen. De speler wordt voor een tijdje van het spel verwijderd, zodat hij niet door kan gaan met AFK staan in games. Zodra een queue lockout verloopt, wordt deze gevolgd door de maximale wachtrij-vertraging.
league of legends diablo iii runescape en meer offline 58662

Queue

Tot nu toe werden spelers gestraft met een langere wachttijd tijdens de matchmaking, waardoor er een onzichtbare timer afliep voordat ze weer een nieuw potje konden vinden. Dat weerhoudt de overtreders er niet van om hetzelfde gedrag weer te vertonen. Zo concludeert Riot, en daarom komt de ontwikkelaar nu met een "lockout"-systeem.
Dat komt ongeveer op hetzelfde neer, al komt er nu een schermpje in beeld dat de spelers wijst op wat ze fout hebben gedaan. Als de lockout voorbij is, komt er ook nog eens de maximale 'queue delay' bovenop, dus overtreders worden dubbel gestraft. Riot Games is het nieuwe strafsysteem op dit moment aan het testen, daarom is het wereldwijd nog niet beschikbaar.

Populair Nieuws

Laatste Reacties