'Apple schrapt toch plannen voor een AR-bril'

News
woensdag, 18 januari 2023 om 19:00
apple 1839363 1920f1612952324
De laatste jaren zijn er veel geruchten geweest AR-brillen van Apple. Maar naar verluidt zijn de plannen voor een AR-bril nu toch weer geschrapt door de potentiële prijs.
Augmented Reality-brillen zijn de laatste jaren dé gadget die techfabrikanten mogelijk willen maken. Denk bijvoorbeeld aan de Google Glass of de HoloLens van Microsoft. Maar tot op heden zijn de projecten niet echt van de grond gekomen of het product valt tegen. Google heeft bijvoorbeeld het hele Glass-project geschrapt.
Ook Apple is één van de fabrikanten die bezig is met Augmented Reality, maar de techgigant heeft nu de plannen voor een AR-bril geannuleerd. Dat meldt Mark Gurman van Bloomberg, die wel vaker komt met geruchten over Apple. Gurman zegt dat de kosten voor de bril te hoog zouden uitvallen, waardoor het niet aantrekkelijk is voor consumenten om het product uiteindelijk te kopen. Initieel werd het project uitgesteld tot 2025, maar is nu helemaal geschrapt.

Wel een mixed reality-headset van Apple

Ondanks dat de plannen voor een AR-bril in de prullenbak zijn gegooid, betekent het niet dat Apple helemaal uit de wereld van Augmented Reality stapt. Voor dit jaar staat namelijk wel de release van Apple’ Mixed Reality-headset gepland, die niet alleen Augmented Reality kan tonen, maar ook Virtual Reality.
Die headset zal alleen ook een behoorlijk prijskaartje krijgen, van maar liefst 3000 dollar. Dat komt mede door de M2-chip die in het apparaat zal zitten. Apple zal naar verluidt ook komen met een goedkoper model in 2024 of 2025, die qua hardware meer overeenkomsten zal voorkomen met een iPhone.