Lancering chatbotwinkel van ChatGPT-maker OpenAI uitgesteld

News
woensdag, 06 december 2023 om 16:30
chatgpt laptopf1680510525
ChatGPT is voor velen de bekendste en meest gebruikte chatbot. Maker OpenAI wil gebruikers ook eigen chatbots laten maken, maar de lancering van de digitale winkel is nu uitgesteld.
2023 kan zeker gezien worden als het jaar van kunstmatige intelligentie. Verschillende ontwikkelaars maken al langer grote stappen met de technologie, maar de afgelopen maanden is AI een groot gedeelte geworden van de digitale wereld en wordt het ook door het grote publiek gebruikt. Eén van de grootste voorbeelden daarvan is zonder twijfel ChatGPT.
OpenAI heeft bovendien nog veel meer plannen voor chatbots. Het bedrijf achter ChatGPT heeft namelijk in november aangekondigd dat het gebruikers de optie wil geven om hun eigen, aangepaste versie van chatbots wil laten maken. Via een online winkel zouden de gemaakte versies dan te vinden zijn voor andere gebruikers.
Het plan was om die winkel voor het einde van het jaar te lanceren, maar daar wordt nu een streep doorheen gezet. OpenAI heeft namelijk aangekondigd de lancering van de winkel uit te stellen, zo laat het weten in een mail aan betrokken. Dat meldt onder andere NU.nl.

“Hoewel we hadden verwacht de online winkel deze maand uit te brengen, hielden een paar onverwachte dingen ons bezig.”

Chaos bij OpenAI

De reden die OpenAI geeft voor het uitstel is vrij vaag, maar het is wel duidelijk waardoor de lancering niet in december gerealiseerd kan worden. De afgelopen tijd was het namelijk erg onrustig bij het bedrijf. Zo werd CEO Sam Altman plotseling ontslagen door het bestuur.
Vervolgens werden er in drie dagen tijd drie verschillende CEO’s aangesteld. De onrust zorgde voor veel kritiek van personeel en investeerders. Uiteindelijk werd een nieuw bestuur aangesteld en is Altman weer terug als de topman bij het bedrijf.