Apple zet privéjets in voor levering producten

News
woensdag, 10 februari 2021 om 11:00
apple abonnement voor opslag muziek en artikelen 135047
Het coronavirus heeft een grote impact gehad op alle productie- en leveringslijnen. Apple heeft nu wel een heel extreme oplossing voor het vervoersprobleem, namelijk privéjets.
Wat doe je als je een van de grootste technologiebedrijven in de wereld bent en je moeite hebt met het leveren van je producten? Juist, je zet privéjets in om te zorgen dat al je producten razendsnel over de wereld gevlogen kunnen worden. Dat is in ieder geval wel wat Apple gedaan heeft tijdens de Coronacrisis. Zo zie je maar dat mensen hoge prijzen laten betalen voor je producten wel degelijk nut heeft.
Een groot voordeel voor Apple is ook dat ze over de hele wereld te vinden zijn. Op die manier heb je altijd wel ergens in de wereld een voorraad liggen van een product wat je ergens anders niet meer hebt. Denk bijvoorbeeld aan kartonnen dozen voor de iPad die niet meer beschikbaar waren in China, waar ze geproduceerd worden, en die ingevlogen moesten worden vanuit Amerika. Dat moest snel gebeuren en dus kwamen privéjets best goed van pas.
apple ipad air 2019f1612950236

Geldoverschot

Deze praktijken van Apple zijn typerend voor techbedrijven die een geldoverschot hebben. Het is namelijk nogal een dure grap om privéjets de hele wereld over te laten vliegen voor je producten, maar het zou eigenlijk niet gek zijn als Samsung iets soortgelijks heeft gedaan. Het belangrijkste voor bedrijven blijft namelijk nog steeds verkopen en als je niet kan leveren kan je niet verkopen. Daarom betalen ze iedere denkbare prijs om toch maar die levering op de juiste plek te krijgen.
Of je het terug gaat zien in de prijs is de vraag, Apple zal zich vast al wel beseffen dat de meeste consumenten flink schrikken van hun prijskaartjes. Er zijn namelijk niet veel bedrijven die 3000 euro durven te vragen voor een VR bril. Gelukkig is de volgende update voor iOS gratis en die hoeft niet via privéjets bezorgd te worden, dat gaat namelijk gewoon via het internet.