Tip: Sluit Disney Plus voor 23 februari af om flink geld te besparen

News
woensdag, 10 februari 2021 om 11:30
disneyf1609235517
Disney Plus staat op het punt om duurder te worden. Vanaf 22 februari verhoogt de streamingdienst haar prijzen en betaalt iedere nieuwe abonnee meer. Als je nu dus een abonnement afsluit op Disney Plus, kun je flink besparen! Wij vertellen je hoe het werkt.
Vanaf 23 februari 2021 voegt Disney Plus Star aan haar aanbod toe. Hiermee komen er, naast de vele Disney films en Marvel content, in elk geval ruim 50 TV-series, 250 films en meer naar de streamingdienst, maar de prijs gaat hierdoor ook omhoog.
Waar de dienst momenteel nog 6,99 euro per maand kost of 69,99 euro per jaar, wordt dit per 23 februari verhoogd naar 8,99 euro per maand of 89,90 euro per jaar. Een gratis proefperiode is er helaas niet, maar er is wel een mogelijkheid om tot 22 procent op de nieuwe prijs te besparen als je vóór 23 februari 2021 een abonnement afneemt.
Die besparing heb je zelf in de hand en kan oplopen tot maar liefst 20 euro. Als je voordat de prijsverhoging van kracht is een abonnement van een jaar afsluit, betaal je pas op de eerstvolgende factureringstermijn de nieuwe prijs. Dat zou, afhankelijk van de aansluitdatum, dus op 22 februari 2022 kunnen zijn.

Disney Plus leden besparen mogelijk ook met een 'trucje'

Bestaande abonnees kunnen jammer genoeg niet profiteren van het voordeel. Voor hen is er een ander voordeel dat Disney cadeau doet. Voor hen geldt momenteel de lagere prijs namelijk nog en deze blijft gelden tot de nieuwe factuurtermijn op uiterlijk 22 augustus 2021. Hierna gaan ook zij de hogere tarieven betalen. Dat betekent dat huidige leden in ieder geval nog zes maanden besparen. Maar er is meer besparing mogelijk als je abonnement toevallig in de komende dagen afloopt.
Normaal gesproken wordt deze namelijk automatisch verlengd, waardoor je tot 22 augustus 2021 voordeel hebt. Als je je abonnement stopzet vóór 21 februari en vervolgens vóór 23 februari weer verlengt met een jaar, dan heb je nog een paar maanden extra voordeel.
Dit werkt als volgt:
  • Log in op Disney Plus met je smartphone of via je PC.
  • Controleer bij 'Account beheren' of je einddatum op of voor 21 februari 2021 ligt. Als dit zo is kun je het opzeggen. Zo niet, dan gaat deze methode om flink te besparen niet op.
  • Zeg je abonnement op Disney Plus op en wacht tot de dag na de einddatum. Let op, dit mag dus uiterlijk 22 februari 2021 zijn, anders ga je het hogere tarief betalen.
  • Op 22 februari log je weer in op je Disney Plus account en sluit je een nieuw abonnement af voor een jaar.
  • Je kan nu genieten van Disney Plus voor de oude prijs tot 22 februari 2022 en hebt snel 20 euro bespaard.

Populair Nieuws