Apple TV+ wordt per direct duurder

News
woensdag, 25 oktober 2023 om 18:00
Aan Apple’s hardware hangt vaak een flink prijskaartje, maar de streamingdienst Apple TV+ was dan weer aardig goedkoop. Maar nu gaat de prijs van de dienst omhoog. Dat geldt ook voor een aantal andere Apple-diensten.
Apple TV+ krijgt een prijsverhoging. Tot dusver kostte de dienst een bescheiden 6,99 euro per maand, maar dat gaat met maar liefst drie euro omhoog, naar 9,99 per maand. Daarmee is het nog steeds een relatief goedkope streamingdienst, maar de sprong is wel groot, aangezien de prijs in één keer 43 procent stijgt.
De nieuwe prijzen zijn te zien op de website van Apple en gelden per direct. Ook in Nederland geldt de prijsverhoging meteen. Vaak is het zo dat een prijsverhoging van een streamingdienst in Europa pas later wordt doorgevoerd als hij in de VS en Canada al een tijdje geldt, maar Apple pakt het dus anders aan.
Overigens zijn ook andere Apple-diensten duurder geworden. Apple Arcade kost voortaan 6,99 euro per maand in plaats van 4,99 euro. Ook Apple One, waarmee je je op vrijwel alle diensten tegelijk kunt abonneren, wordt 3 euro per maand duurder. Alleen de prijzen van Apple Music in iCloud+ blijven gelijk.

Apple TV+ prijsverhoging één van vele

Overigens is Apple niet alleen in het verhogen van prijzen. Disney+ verhoogt per 1 november de prijzen en kost vanaf dat moment 10,99 euro per maand. Netflix kondigde bij zijn recente kwartaalbespreking ook een prijsverhoging aan.