‘Apple maakte MagSafe opladers in verschillende kleuren’

News
dinsdag, 30 mei 2023 om 10:00
Sinds de iPhone 12 is er een MagSafe oplader beschikbaar om je iPhone draadloos op te laden. Maar die oplader is er in maar één kleur. Daar lijken ooit andere plannen voor geweest te zijn.
Hoewel de iPhone er altijd in meerdere kleuren is, geldt dat niet voor alle accessoires. Apple’s eigen MagSafe opladers zijn er bijvoorbeeld maar in één kleur, grijs. Maar volgens Twitteraar Kosutami, die zeldzame Apple-producten verzamelt, was dat ooit anders. Kosutami heeft vernomen dat de MagSafe lader ooit een prototype had in de kleur die Apple “Sterrenlicht” noemt.
In dat opzicht had de MagSafe lader voor iPhone kunnen lijken op de oplader voor de MacBook Air. Die laptop wordt geleverd met een MagSafe Charging 3-kabel in dezelfde kleur als de MacBook. De kleur van het prototype voor iPhone zou iets meer verzadigd zijn dan de kabels voor MacBook.

Nieuwe MagSafe opladers op komst

Kosutami benadrukt dat het bestaan van deze prototypes niet betekent dat Apple de MagSafe oplader voor iPhone in de toekomst alsnog een kleurtje gaat geven. Er worden dit jaar alleen wel nieuwe opladers verwacht. Apple zou het idee dus een tweede leven kunnen geven.
Maar de nieuwe lader komt er niet vanwege de kleur: hij gaat sneller opladen. Er komt een nieuwe standaard voor draadloos opladen. Apple heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van deze nieuwe standaard, maar naar verwachting kunnen ook Android-telefoons de nieuwe standaard gaan gebruiken.