Algemeen directeur Edwin van der Sar stapt op bij Ajax

News
dinsdag, 30 mei 2023 om 10:30
Ajax moet mogelijk niet alleen op zoek naar een nieuwe trainer, maar ook naar een algemeen directeur. Edwin van der Sar heeft vandaag bekendgemaakt dat hij opstapt bij de Amsterdamse voetbalclub.
Ajax heeft in 2022/2023 een zeer tegenvallend seizoen gedraaid. De club eindigde in de Eredivisie op de derde plaats, waardoor er volgend jaar geen Champions League gespeeld zal worden, en greep ook nog eens mis bij de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker. Daarom heeft algemeen directeur Edwin van der Sar nu besloten om op te stappen. Dat meldt VI.
Edwin van der Sar begon zijn professionele voetbalcarrière bij Ajax onder Louis van Gaal. Daar groeide de lange keeper al snel uit tot een sensatie en won onder andere de Champions League met de club in 1995. Na succesvolle avonturen in het buitenland keerde Van der Sar in 2012 terug bij Ajax als directeur marketing en werd later gepromoveerd tot algemeen directeur.
Onder zijn leiding was er veel succes, waaronder het behalen van de landstitel vier keer op rij en de halve finale van de Champions League in het seizoen 2018/2019. De teloorgang bij Ajax begon alleen toen technisch directeur en goede vriend Marc Overmars in februari 2022 werd ontslagen voor ongepast gedrag en trainer Erik ten Hag vertrok naar Manchester United.

Een dramatisch seizoen voor Ajax

Van der Sar stelde Alfred Schreuder aan als opvolger van Ten Hag, maar dat liep al snel uit op een drama. De trainer werd afgelopen januari per direct ontslagen, nadat er zeven keer op rij niet werd gewonnen en Ajax op de vijfde plaats terug te vinden was op de ranglijst. Johnny Heitinga werd aangesteld om het seizoen van Ajax af te maken.
Hoewel de nieuwe trainer het er beter vanaf bracht, liep het seizoen van Ajax alsnog uit op een blamage. Zo werd er in de laatste speelronde nog met 3-1 verloren van FC Twente, terwijl Ajax nog kans maakte op de tweede plaats en daarmee de voorronde van de Champions League.
Het is momenteel nog onduidelijk of Heitinga mag aanblijven bij Ajax. De trainer krijgt daar vandaag of woensdag meer duidelijkheid over.

Populair Nieuws