‘Apple maakt meters met ontwikkeling nieuwe iMac’

News
maandag, 06 maart 2023 om 10:00
Apple heeft al een tijdje geen update uitgebracht voor de iMac. De laatste was in 2021, met een M1 chip. Het zag er naar uit dat een nieuw model mogelijk pas volgend jaar ging komen, maar nu lijkt het toch goed mogelijk dat er nog dit jaar een nieuwe iMac verschijnt.
Veel van Apple’s vaste Mac-modellen zijn momenteel met M2-chips verkrijgbaar. Wat dat betreft blijft de iMac iets achter, want daarvan is sinds het M1-model van 2021 geen update van verschenen. Al eerder ging het gerucht dat de iMac de M2-chip helemaal ging overslaan en direct naar M3 zou gaan.
Dat betekende volgens eerdere geruchten dat de Mac mogelijk pas in 2024 ging verschijnen. Maar volgens Mark Gurman van Bloomberg ziet het er nu naar uit dat de nieuwe iMac toch dit jaar komt. De ontwikkeling zou namelijk in een gevorderd stadium zijn.
Apple is momenteel zelfs al bezig met productietests van de nieuwe iMac. Maar de massaproductie laat nog minstens drie maanden op zich wachten. Wel is het nu een realistische verwachting dat de nieuwe iMac in de laatste helft van 2023 verschijnt en dus niet pas in 2024.

Is de M3-chip de enige verbetering van de iMac?

Het is overigens niet zo dat deze update de chipset vernieuwt en het daar verder bij laat. Volgens Gurman zijn er verschillende componenten die vernieuwd of intern verplaatst zijn. Wat dat voor effect heeft op de prestaties van de iMac zal moeten blijken.

Populair Nieuws