Viaplay opnieuw onder vuur tijdens F1 GP van Bahrein

News
maandag, 06 maart 2023 om 9:30
f1viaplayf1641918326
Het F1 2023-seizoen is weer begonnen en vanaf vorig jaar hoort daar een nieuwe traditie bij: klachten over Viaplay. Ook dit weekend zijn Viaplay-abonnees niet tevreden.
Afgelopen weekend is de GP van Bahrein verreden. De rechten van de F1 liggen sinds vorig jaar bij Viaplay en dat is niet soepel verlopen. Vrijwel iedere race leidde tot klachten op Twitter over technische problemen, de kwaliteit van de stream en het commentaar. Ook dit jaar is het nieuwe seizoen bij Viaplay niet vlekkeloos van start gegaan.
Verschillende Viaplay-gebruikers klagen wederom om de kwaliteit van de stream. Anderen kregen helemaal geen beeld.
Ook het commentaar kon weer op kritiek rekenen. Vooral de kritiek op Lance Stroll, die beide polsen en een teen heeft gebroken en de testdagen moest missen, viel in het verkeerde keelgat.
Viaplay is natuurlijk niet de enige mogelijkheid om F1 te kijken. Zo geven sommigen aan blij te zijn met hun overstap naar F1 TV Pro.
Toch krijgt ook deze streamingdienst een aantal klachten over zich heen:

Ook klachten over Viaplay-abonnement

Het is overigens niet de eerste keer deze week dat Viaplay negatief in het nieuws is. De streamingdienst bood vorig jaar een deal aan waarbij klanten voor 99 euro dertien maanden lang naar Viaplay konden kijken. Deze klanten zijn alleen nu al hun toegang tot de dienst kwijt.
Wel kun je nu in aanmerking komen voor een compensatie van 10 euro, alleen moet je wel zélf de klantenservice bellen en probeert Viaplay de gedupeerden ook nog eerst te overtuigen dat een jaarabonnement 12 maanden duurt in plaats van 13 maanden. Wanneer je aangeeft dat Viaplay zelf geadverteerd heeft met 13 maanden krijg je de compensatie aangeboden.