Apple maakt klacht indienen over apps stuk makkelijker

News
maandag, 04 oktober 2021 om 14:30
app storef1632382774
Apple heeft een oude functie teruggehaald naar de App store. Er was geen grote aankondiging, maar het viel al wel snel op. De nieuwe functie zorgt er namelijk voor dat je nu sneller apps die volgens jou de boel oplichten kunt rapporteren.
Scam-jager Kosta Eleftheriou heeft op Twitter de nieuwe functie gedeeld. Hij laat in de tweet een screenshot zien van hoe de App Store er momenteel uitziet. Daar is nu de 'Report a Problem'-knop te vinden.
Eleftheriou gooit er nog een tweet achterna met een andere foto. Op deze foto is te zien dat de functie niet nieuw is. In een oude versie van de App Store was de knop namelijk ook al te vinden, maar die werd daarna door Apple weggehaald.

Wat doet de nieuwe functie?

Het is niet onmogelijk geweest om apps te rapporteren. Wel is het zo dat dit nog al een zoektocht is. In de App Store moet je namelijk helemaal naar beneden scrollen om te rapporteren, vervolgens word je na het klikken op het rapporteren naar een website gebracht waar je op moet inloggen. Daarna kan je pas een klacht indienen over de applicatie.
Het proces is bij de nieuwe functie niet erg veranderd, maar de knop om te rapporteren staat nu ten minste op een duidelijke plek. Hierdoor hoef je niet meer te zoeken naar de knop, waardoor apps die de boel oplichten waarschijnlijk vaker gerapporteerd zullen worden.
Het is alleen nog maar de vraag of er ook echt wat gedaan zal worden met de meldingen van gebruikers. Volgens Kosta Eleftheriou wordt er namelijk maar weinig gedaan door Apple om scammers tegen te gaan.
Het is in ieder geval goed nieuws dat Apple nu bezig is met het beter beveiligen van de App Store. Hoewel het dan momenteel misschien nog niet perfect werkt zal dit in de toekomst zeker kunnen worden aangepast door Apple. Het toevoegen van de functie is een stap in de goede richting.