Apple helpt app ontwikkelaars met marketing

News
zaterdag, 18 september 2021 om 8:30
apps lente 1f1631871310
Apple komt de laatste tijd niet zo goed in het nieuws. De rechtszaak met Epic games over de hoge kosten die Apple vraagt om in de App Store te komen, doet niet veel goeds voor Apple als het aankomt op haar naam. Het bedrijf probeert dat misschien een beetje goed te maken met een nieuwe marketing-tool waar het bedrijf mee komt.
Apple heeft een tool naar buiten gebracht om ontwikkelaars te helpen om banners te maken voor hun apps. Deze banners kunnen vervolgens worden gebruikt om promotie te maken op sociale media. Dit lieten het bedrijf weten in een nieuwsbericht op de website voor ontwikkelaars.

Simpele manier om banners te maken

In het bericht staat geen lap aan tekst met allemaal uitleg er in. Het bericht is kort en duidelijk. Je moet een app kiezen, een ontwerp uitkiezen en vervolgens kan je het onderwerp aanpassen. Het is ook mogelijk om tekst toe te voegen aan de banner. Je kan de banners in verschillende afmetingen maken, zodat ze geschikt zijn voor elk social media platform.
Apple lag al een tijdje onder vuur wegens de rechtszaak met Epic Games. Het ging deels over de hoge kosten die Apple in rekening brengt voor het lanceren van applicaties op de App Store en de hoge commissie op in-app aankopen. Het is namelijk niet mogelijk om programma's te downloaden op je iPhone buiten de App Store, waardoor ontwikkelaars van apps de kosten moeten betalen of hun apps niet beschikbaar kunnen maken voor IPhones.