Race-engineer Max Verstappen vreest voor behandeling met meer concurrentie

News
woensdag, 08 november 2023 om 12:30
max verstappen gianpiero lambiase gp qatar 2023f1699440247
Momenteel is Max Verstappen extreem dominant in de Formule 1. Race-engineer Gianpiero Lambiase vreest alleen voor zijn behandeling als er weer meer concurrentie is.
Eén van de bekendste koppels in de Formule 1 is zonder twijfel Max Verstappen en Gianpiero Lambiase. De twee hebben een zeer goede band, maar kunnen af en toe ook overkomen als een getrouwd stel. Zo waren ze bijvoorbeeld erg met elkaar aan het kibbelen tijdens de GP van België en ook in Austin had Verstappen de nodige felle woorden voor zijn race-engineer.
Lambiase vreest dan ook voor de dag dat de Nederlander niet meer zo dominant is. Dat laat hij gekscherend weten tijdens de nieuwe Talking Bull-podcast, waarin de race-engineer samen te gast was met Verstappen.

“Mijn grootste angst is het moment dat we meer concurrentie krijgen en dat we niet elke race winnen. Je ziet hoe hij me op dit moment behandelt! En hij wint elke race. Dus dat zou ik echt niet meer zien zitten!”

Respect tussen coureur en race-engineer

Ondanks dat er geregeld pittige conversaties zijn tussen het tweetal, is er ook veel respect en Lambiase en Verstappen weten elkaar perfect aan te vullen. De race-engineer weet precies wanneer hij de coureur moet aanmoedigen of hem even op zijn plaats moet zetten.
Volgens Lambiase is de band met name heel sterk geworden in 2021, aangezien de kampioensstrijd met Lewis Hamilton erg intens was. De band is nu zelfs zo goed, dat de race-engineer naar Verstappen refereert als ‘mijn kleine broertje’.